h

Nieuws uit 2020

15 december 2020

Geen windenergiepark in Lithse polder

Foto: SP

Alette Samuels en Anneliek Keurentjes wonen in dezelfde straat in Lith met uitzicht op de polder, in een mooi, oud gebied op een terp waar ooit een kerkpad liep. In dit interview lichten zij hun visie op het scenario van een windenergiepark in de Lithse polder toe.

Lees verder
3 december 2020

SP: voorlopig geen extra windmolens nodig

Foto: SP

Al jaren wordt in Oss gediscussieerd over de noodzaak van windmolens in de Lithse en Geffense polder. Voorstanders zeggen dat windmolens noodzakelijk zijn om aan de klimaatopgave te voldoen. Tegenstanders zeggen dat ze schadelijk zijn voor de weidevogels, een bedreiging voor de volksgezondheid en funest voor het landschap. Raadslid Adrie Geerts van de SP is aan het rekenen geslagen en komt tot de conclusie dat de windmolens niet nodig zijn om aan de Osse verplichtingen richting het Rijk te voldoen.

Lees verder
30 november 2020

Een schoen voor Poen

Foto: SP

SP-afdeling Oss heeft op woensdag 2 december een ‘Schoen voor Poen’ gebracht bij De Wellen, Huize Katwijk en Ministershof. Een symbolische schoen gevuld met Sinterklaas-lekkernijen als hart onder de riem én als blijk van grote waardering voor de inzet van de zorgverleners in deze bijzondere tijden.

Lees verder
26 november 2020

Vragen over ‘t Zicht

Foto: SP

Zorggroep ’t Zicht heeft regelmatig op de politieke agenda gestaan. Meerdere keren waren er vragen over het zorginhoudelijke beleid. De SP is verbaasd dat er nu een uitbreiding komt op de huidige locatie van 't Zicht. De SP vraagt zich af of nog wel voldoende duidelijkheid en zekerheid is over goede zorg. Deze vragen heeft SP-raadslid Marie-Therese Janssen aan de verantwoordelijk wethouder gesteld.

Lees verder
24 november 2020

Hoe helpt Oss de gedupeerden van ‘de Toeslagenaffaire’

Foto: SP

In wat ‘de Toeslagenaffaire’ is gaan heten heeft de doorgeschoten fraudeaanpak van de Belastingdienst ertoe geleid dat ouders in grote financiële problemen zijn gekomen. Duizenden ouders die door de Belastingdienst ten onrechte zijn beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslagen, kwamen in financiële problemen doordat ze de ontvangen toeslagen terug moesten betalen.

Lees verder
21 november 2020

SP Kinderlintjes uitgereikt

Foto: SP

Vrijdag 20 november was de dag dat er weer SP kinderlintjes zijn uitgereikt. Een jury bestaande uit Esme van Orsouw (voorzitter Jongerenraad Oss), Léon Voskamp (Regio Oss) en Patrick Huisman (Dtv) hebben besloten dat Ceyda Aykut, Minke Oor, Dylan van den Brok en Melle Strik dit jaar een SP Kinderlintje verdiend hebben.
Het was een coronaproof uitreiking door burgemeester Wobine Buijs.
Dit jaar helaas geen volle raadszaal met familie, vrienden, muziek en lakeien. Hopelijk kan dit volgend jaar wel weer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier