h

Lith

10 oktober 2013

Ziekenhuis onbereikbaar vanuit Lith

Dat er regels nodig zijn in ons land, snapt ieder mens. Maar dat daar vervolgens te strak aan wordt vastgehouden is van de gekke. Neem nu de Regiotaxi. Stel je woont in Lith en je wilt naar het ziekenhuis in Uden. Voor de patiënt met een WMO-pas is dat geen probleem. Het ziekenhuis is een zogenaamd puntbestemming. Maar ben je de begeleider van deze patiënt, dan heb je wel een probleem! Je mag namelijk maar 5 zones met de Regiotaxi reizen . Maar naar Uden is zes zones.... Je zou dan in Oss moeten uitstappen, weer opnieuw moeten bellen met de taxi, om, als je geluk hebt, na een half uur weer verder te kunnen. Je zieke partner of kind staat dan wel ergens moederziel alleen in Uden te wachten.

Lees verder
5 februari 2009

Ossenaren positief over samenvoeging met Lith


73% van de inwoners van Oss staat, in meer of mindere mate, positief tegenover de samenvoeging met Lith. 19% is neutraal en 8% heeft zo zijn bedenkingen. Dit bleek uit de grote enquete die de SP eind vorig jaar in Oss heeft gehouden en waarin 1000 inwoners van Oss en de huidige kernen hun mening hebben gegeven over allerlei zaken in Oss, waaronder de komende herindeling.

Lith

Lees verder
19 januari 2009

Aan de praat in Lith

Lith-Ruim 30 inwoners van de gemeente Lith kwamen naar een informatieavond over de herindeling die de SP op 12 januari organiseerde. De SP wilde met de inwoners van Lith praten en hun mening horen over de samenvoeging met Oss.

Lees verder

U bent hier