h

Nieuws uit 2017

28 december 2017

Prettige feestdagen!

Foto: SP
Lees verder
23 december 2017

Bibliotheek opgeofferd om problemen vastgoedjongens op te lossen

Foto: SP

Als enige partij stemde de SP in de raadsvergadering van 21 december tegen de plannen van het college van VDG, CDA en VVD om het V&D pand peperduur op te kopen en de bibliotheek naar het centrum te verplaatsen. Fractievoorzitter Jan Zoll: “De bibliotheek wordt geofferd om problemen van vastgoedjongens op te lossen.”

Lees verder
23 december 2017

Geen mestfabriek in Oss

Foto: SP

Raadslid Martijn Tonies: “Met de mestfabriek worden er spelletjes gespeeld over de rug van Ossenaren.”

Lees verder
20 december 2017

Marie-Therese Janssen gekozen als lijsttrekker voor de SP in Oss

Foto: SP

De Ledenvergadering van de SP in Oss heeft Marie-Therese Janssen gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op twee staat de huidige fractievoorzitter Jan Zoll en op drie de hoogste nieuwkomer Simone Schoneveld-Peters uit Berghem.

Ze zei ontzettend trots te zijn op de kandidatenlijst die veel nieuwkomers kent naast ervaren raadsleden die hebben aangegeven door te willen gaan in de raad.  “Met Jan, Simone en alle anderen  gaan wij ervoor zorgen dat de SP weer de grootste partij in Oss wordt. Het huidige college van VDG, CDA en VVD heeft zijn tijd gehad. Het is hoog tijd voor een socialer beleid in Oss.”Marie-Therese: “Het is voor mij een heel bijzonder moment als eerste vrouwelijke lijsttrekker van de SP in Oss. Het was Lilian Marijnissen die mij gemotiveerd heeft politiek actief te worden. En nu sta ik hier dan terwijl Lilian juist fractievoorzitter is geworden in Den Haag.”

Lees verder
14 december 2017

“Het wordt van kwaad tot erger”

Foto: SP

“Het wordt van kwaad tot erger,” aldus SP fractievoorzitter Jan Zoll over de nieuwste plannen van het college van VDG, CDA en VVD over de Wal en de bibliotheek.

De ondernemers zoals vastgoedbedrijf Van Deursen hebben exploitatieproblemen doordat V & D weg is en winkels leeg staan. En de gemeente neemt deze problemen over. Van Deursen en de investeringsmaatschappij OCP worden uitgekocht. En de bibliotheek wordt verplaatst terwijl de bevolking dat geldverspilling vindt.

Jan Zoll: “Dat project kost de gemeenschap miljoenen teveel. En vervolgens wordt een wurgcontract gesloten met bouwer Van Wanrooij. Als er geen plan komt waar hij aan kan verdienen zit de gemeente met de gebakken peren. Zij wordt dan gedwongen 7 miljoen aan Van Wanrooij te betalen.”

Lees verder
9 december 2017

winst waait weg

Foto: SP

SP lanceert plan voor gemeentelijk energiebedrijf: laat de winst niet wegwaaien!

Vandaag heeft de SP haar plan gepresenteerd om niet via commerciële ontwikkelaars, maar zelf twee windmolens te gaan exploiteren. Het ontwikkelen van de windmolens door de gemeente zelf levert maar liefst drie keer zo veel rendement op. In 15 jaar tijd is dat 2,7 miljoen euro extra.  Dat komt omdat commerciële partijen er natuurlijk dik aan willen verdienen. De gemeente kan de gehele opbrengst ten goede laten komen aan de Osse samenleving. SP-raadslid Martijn Tonies: “In gemeentelijk beheer hebben we zelf de democratische controle over de windmolens en waait de winst niet weg, maar naar ons toe”.

Lees verder

Pagina's

U bent hier