h

Een schoen voor Poen

30 november 2020

Een schoen voor Poen

Foto: SP

SP-afdeling Oss heeft op woensdag 2 december een ‘Schoen voor Poen’ gebracht bij De Wellen, Huize Katwijk en Ministershof. Een symbolische schoen gevuld met Sinterklaas-lekkernijen als hart onder de riem én als blijk van grote waardering voor de inzet van de zorgverleners in deze bijzondere tijden.

Foto: SP

Dit is een vervolgactie op de ‘Loonijsjes’ waarbij de SP in augustus aan de medewerkers en bewoners van de Osse zorgcentra ijsjes uitdeelde. De zorgmedewerkers hebben amper rust kunnen nemen of de tweede corona-golf was alweer begonnen. Nu werken zij dus wéér keihard om ons door deze crisis heen te krijgen. Dat verdient een betere waardering, vindt de SP, ook omdat er enorme personeelstekorten zijn. Daardoor is de werkdruk al lange tijd enorm hoog en kan in deze coronatijd bepaalde zorg niet gegeven worden. Meer collega’s zijn dus hard nodig en een beter salaris helpt daarbij. Het kabinet blijft echter een eerlijke beloning blokkeren.

Inmiddels is er wel een meerderheid in de Eerste én de Tweede Kamer voor een structurele loonsverhoging voor het personeel in de zorg. Ruim 120.000 mensen ondertekenden inmiddels de SP-petitie ‘Onze zorg verdient meer dan applaus’ die u nog steeds kunt tekenen op eerlijkebeloning.nl.

 

U bent hier