h

Hoe helpt Oss de gedupeerden van ‘de Toeslagenaffaire’

24 november 2020

Hoe helpt Oss de gedupeerden van ‘de Toeslagenaffaire’

Foto: SP

In wat ‘de Toeslagenaffaire’ is gaan heten heeft de doorgeschoten fraudeaanpak van de Belastingdienst ertoe geleid dat ouders in grote financiële problemen zijn gekomen. Duizenden ouders die door de Belastingdienst ten onrechte zijn beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslagen, kwamen in financiële problemen doordat ze de ontvangen toeslagen terug moesten betalen.

De belastingdienst heeft intussen duidelijk gemaakt om hoeveel ouders het per gemeente gaat. Omdat de compensatie van de gedupeerde ouders vertraging oploopt, heeft een motie van de Tweede Kamer ervoor gezorgd dat de ouders een eenmalige ‘kerstuitkering’ ontvangen.
SP-raadslid Jan van Kreij stelt vragen aan het college van de gemeente Oss of alle getroffen ouders in Oss voldoende in beeld zijn bij de gemeente en hoe de gemeente omgaat met de eenmalige ‘kerstuitkering’ in relatie tot korting op een eventuele uitkering.

 

U bent hier