h

Nieuws uit 2015

19 december 2015

Zuinig op mantelzorgers.

Het verlenen van mantelzorg is vaak geen keuze, het overkomt je vanuit de zorg voor naasten. De afgelopen jaren heeft de SP regelmatig de zorgen over het beleid rondom mantelzorg uitgesproken.

Lees verder
19 december 2015

College legt bezwaren tegen korting op thuiszorg naast zich neer.

Foto: SP

De afgelopen 1,5 jaar zijn veel mensen die thuiszorg hadden door de bezuinigingen fors tot zeer fors gekort. De SP heeft daar op alle mogelijke manieren tegen geprotesteerd en veel mensen gesteund bij het maken van een bezwaarschrift. De bezwaarschriften worden nu, nadat ze al 1 jaar geleden ingediend zijn, beantwoord.
De bezwaarcommissie geeft de bezwaarmakers gelijk en adviseert om naar de hoorcommissie, (een onafhankelijke commissie), te gaan. Een grote groep mensen is inmiddels bij die hoorcommissie geweest. Van een aantal klachten is  inmiddels bekend dat ook de hoorcommissie de bezwaarmakers in het gelijk stelt.

Lees verder
19 december 2015

Blijverslening voor ouderen die langer thuis willen wonen

Ouderen die langer thuis willen blijven wonen kunnen voortaan een beroep doen op een 'blijverslening'. Dit heeft de SP voorgesteld afgelopen raadsvergadering.

Lees verder
14 december 2015

Het heft in eigen hand

Foto: Hans van der Poel

Zondag 13 december stond politiek café Zout helemaal in het teken van het afscheid van Jan Marijnissen. Jan Mulder, Kees Slager en Wouke van Scherrenburg waren naar Oss afgereisd om samen met Jan Marijnissen terug te blikken op mooiste, lastigste maar ook hilarische momenten.

Lees verder
8 december 2015

Speciale Zout over Jan Marijnissen

 Aanstaande zondag 13 december staat een bijzondere Zout op het programma. Zout staat voor een groot deel in het teken van het afscheid van Jan Marijnissen.

Gasten als Wouke van Scherrenburg en Jan Mulder komen hiervoor naar Oss. Ook oud burgemeester Dijkstra doet mee met de kwis. Kijk voor het volledige programma op de website van Politiek café Zout.

Lees verder
29 november 2015

Gouden tomaat voor Jan Marijnissen

Foto: SP
Uit handen van SP-partijleider Emile Roemer heeft Jan Marijnissen zaterdagochtend de Gouden Tomaat ontvangen. Jan nam zaterdag op het SP Congres na 27 jaar afscheid als voorzitter van de SP.
Lees verder

Pagina's

U bent hier