h

Verkeer en vervoer

21 januari 2022

SP-kamerlid Bart van Kent in de bres voor schippers Maasveren

Foto: SP

SP-Tweede Kamerlid Bart van Kent was vandaag aanwezig bij de veerpont in Megen om de stakende schippers een hart onder de riem te steken. Bart van Kent: “We zien hier wat we ook elders in het land zien. Werkgevers die proberen een staking te breken door de vakbond buiten proberen te zetten. Hartverwarmend om te zien dat de schippers een front vormen en zich niet tegen elkaar laten uitspelen. In Den Haag ga ik me hard maken voor het behoud van de Maasveren.”

Lees verder
12 januari 2022

De strijd van de veermannen gaat door

Foto: SP

Het bestuur van de maasveren wil de lonen van toekomstige veermannen verlagen. In een goed draaiende economie en in een tijd van oplopende prijzen een zeer slecht plan. Terecht komen de veermannen, samen met de FNV, hier tegen in verzet. De SP steunt de actie van harte.

Lees verder
25 november 2021

Halte voor de Wijkbus

Foto: Mitchell Johnson / unsplash.com

De Wijkbus rijdt sinds 2017 door Oss nadat Arriva gestopt was met de busdienst. Het aantal passagiers van de Wijkbus is de laatste vier jaar flink gegroeid. Er maken nu zo'n 8.500 mensen per jaar gebruik van de Wijkbus. Daarmee is de Wijkbus belangrijk voor de leefbaarheid en de mobiliteit, maar heeft ook een belangrijke sociale functie. De SP vindt het dus van groot belang dat de Wijkbus goed blijft functioneren.

Lees verder
22 november 2021

Schippers Maasveren verdienen eerlijke CAO

Foto: SP

Sinds maandagochtend 22 november voeren de schippers actie bij de veerpont Megen-Appeltern. Het personeel is sinds oktober in conflict met het bestuur van Stichting de Maasveren. Het bestuur van de stichting wil de CAO ernstig versoberen.

Lees verder
19 november 2021

SP wil garanties over de Maasveren

Foto: Wim van't Einde / unsplash.com

Sinds oktober 2021 is er sprake van een arbeidsconflict bij Stichting de Maasveren. De kern van dit conflict is dat de stichting de CAO-voorwaarden voor nieuwe medewerkers ernstig wil versoberen. Sinds 2013 is de CAO niet meer aangepast.

Lees verder

Pagina's

U bent hier