h

Verkeer en vervoer

16 juli 2021

Ook in het weekend met de bus naar Geffen

Foto: bodi raw / unsplash.com

In de raad van 15 juli is er een motie van de SP unaniem aangenomen: Behoud dienstregeling buslijn 90. De SP vindt het te gek voor woorden dat Geffen na 20.00 uur en in het weekend niet meer met het openbaar vervoer bereikbaar zou zijn.

Lees verder
9 juli 2021

College haalt bakzeil: natuur mag niet opgeofferd worden voor noordelijke randweg

Foto: SP

Bij het raadsdebat over de noordelijke randweg haalde wethouder van Orsouw bakzeil. Hij wilde de noordelijke randweg (Frankenbeemdweg) verbreden dwars door de natuur bij de Harnas en omgeving. Omwonenden kwamen in opstand. Een enquête van de SP wees uit dat er geen draagvlak voor de collegeplannen bestond.  En dat heeft geholpen. De uitkomst van het debat is dat de natuur bij de ontwikkeling van verdere plannen moet worden gespaard.

Lees verder
30 juni 2021

Rammelklinkers Berghem aangepakt

Al geruime tijd wordt door bewoners van de Kerkstraat in Berghem geklaagd over geluidsoverlast door losliggende klinkers. Enkele jaren geleden is de riolering vervangen. Daarna zijn er waterdoorlatende klinkers gelegd. Doordat verkeerd zand is gebruikt liggen deze nog steeds los en rammelen wanneer een fietser of auto er over heen rijdt. Dit leidt de aandacht af van fietsers (‘wat is hier aan de hand?’) en tot geluidsoverlast bij de omwonenden. De SP heeft in oktober vorig jaar aangedrongen op een oplossing.

Lees verder

Pagina's

U bent hier