h

Nieuws van de afdeling

9 juni 2021

SP stemt tegen windmolenpark Lithse Polder

Foto: Magda / Unsplash

De gemeenteraad heeft het plan goedgekeurd waarmee de komst van windturbines in de Lithse Polder mogelijk wordt gemaakt. De SP heeft als enige partij daar niet mee ingestemd. Coalitiepartij VDG beticht de SP van populisme. Anders dan de SP heeft VDG echter nooit met inhoudelijk argumenten duidelijk kunnen of willen maken waarom de windmolens wel nodig zijn. Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering sprak SP-raadslid Adrie Geerts de aanwezige actievoerders toe.

Lees verder
9 juni 2021

Toeslagenaffaire: verklaring SP en CDA Oss

Foto: Christian Dubovan / unsplash

Landelijk zijn veel ouders en kinderen getroffen door de kinderopvangtoeslagenaffaire. Door alle problemen kunnen zij hun leven als volwaardig burger niet oppakken zonder proactieve hulp. Het gevoel dat ze voortdurend van het kastje naar de muur worden gestuurd worden werkt verlammend. Helaas is er in de gemeente Oss ook een behoorlijk aantal gedupeerde gezinnen. 

Lees verder
8 juni 2021

De geschiedenis van Elckerlyk

Foto: SP

De website "Groeten uit Oss" geeft een aardige inkijk in de geschiedenis van Oss. In verschillende podcasts wordt je op de hoogte gebracht van het onstaan van typisch Osse onderwerpen onder andere over speeltuin Elckerlyc.
 

Lees verder
27 mei 2021

Onderzoek Noordelijke Randweg

Foto: SP

Eind vorig jaar heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar de Noordelijke Randweg. Het doel van de Noordelijke Randweg is het ontsluiten van de nieuw te bouwen wijk Oijense Zij-Noord en het verlichten van de verkeersdruk op Singel 40-45.

Lees verder
26 mei 2021

Zijn windmolens in Lithse polder nog wel nodig?

Foto: Magda / Unsplash

De SP is van meet af aan tegen plaatsing van windturbines in de Lithse polder geweest. Donderdag 3 juni wordt in de raadsvergadering gestemd over het RES-bod. Daarin wordt de Lithse polder aangewezen als gebied waar windturbines kunnen komen. Bij de ingekomen stukken zit een opmerkelijke brief.

Lees verder
24 mei 2021

Meer regie gemeente in "Meanderende Maas"

Foto: Wim van 't Einde / Unsplash

In het project Meanderende Maas werken tien projectpartners waaronder de gemeente Oss samen. Dit project raakt de kernen Lithoijen, Oijen, Macheren, Megen, Dieden, Demen, Neerlangel en Ravenstein die allemaal aan de Osse Maasoever liggen. De gemeente Oss laat tot nu toe weinig van zich horen vanuit haar rol binnen dit project; men sluit aan bij de algemene communicatie van Meanderende Maas.

Lees verder

Pagina's

U bent hier