h

Gemeenteraad

28 maart 2021

SP wil géén kerncentrale in Oss of elders in Brabant

Foto: Boudewijn Huijsmans / unsplash.com

De afgelopen maanden zijn de Brabanders gebombardeerd met berichten over de komst van een eventuele kerncentrale. Het zou zogenaamd noodzakelijk zijn voor de energietransitie: de overstap van het gebruiken van fossiele brandstoffen naar een meer duurzamere opwek. Het is niet dat kernenergie per definitie taboe is, maar de bouw van een kerncentrale van de huidige generatie is echter onrealistisch, ongewenst en daarmee uiteindelijk onzinnig.

Lees verder
4 maart 2021

SP: "Maak van IBN een duurzaam en sociaal ontwikkelbedrijf"

Foto: SP

SP-raadslid Jan van Kreij diende in de raadsvergadering van 4 maart, samen met CDA en D66 een motie in die moet zorgen dat IBN een duurzaam en sociaal ontwikkelbedrijf wordt, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk worden begeleid. De motie werd met een ruime meederheid aangenomen. Alleen VDG, VVD en BeterOss stemden tegen.

Lees verder
27 februari 2021

Rammelklinkers weg

Foto: SP

Inwoners van de Kerkstraat in Berghem hebben al jaren last van rammelende klinkers, iedere keer wanneer een auto of een fiets langs hun huis rijdt. Klagen hielp niet omdat de verkeersveiligheid volgens de gemeente niet in het geding was. Het probleem wordt veroorzaakt doordat bij de aanleg van de weg een constructiefout is gemaakt. De SP vindt dat omwonenden daarvan niet de dupe mogen worden. Daarom heeft Adrie Geerts namens de SP op 26 oktober aan de wethouder gevraagd om het probleem op te lossen. Het heeft even geduurd, maar inmiddels is ook de wethouder overtuigd dat er iets moet gebeuren. De aanhouder wint!

Lees verder
8 februari 2021

Onrust over koerswijziging Ons Welzijn

Foto: SP

Onlangs heeft Ons Welzijn aan al haar medewerkers een brief gestuurd over “grote veranderingen” in de organisatie. De SP is verbaasd, verrast en ongerust. In de brief kondigt Ons Welzijn een totaal andere koers aan met betrekking tot de bedrijfsvoering, grote organisatorische en commerciële veranderingen. De directie spreekt over concurrentie, marktconforme tarieven, volume binnen de organisatie, toename van productiviteit, aanbieden van diensten bij grote particuliere bedrijven enzovoort. Reden genoeg voor Marie-Therese Janssen om vragen te stellen.

Lees verder
6 februari 2021

Waarom er geen windturbines moeten komen in de Lithse Polder

Foto: SP

Donderdag 28 januari besloot de gemeenteraad van Oss om de plaatsing van 13 windmolens in de Lithse Polder mogelijk te maken. Een omstreden besluit omdat deze windturbines grote invloed hebben op het landschap, de natuur en de gezondheid. VDG en andere partijen waren voor, alleen de SP stemde tegen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier