h

Volkshuisvesting

4 juli 2020

Petitie meer sociale woningen in Oss

Foto: SP

In de stad werd volop getekend voor de bouw van meer sociale (huur) woningen in Oss. Mensen vinden dat de gemeente meer moet doen. Ook hebben de woningcorporaties veel last van de verhuurderheffing van 2 miljard. Geld wat ze hard nodig hebben om meer sociale huurwoningen te kunnen bouwen.  Teken ook de petitie.

Lees verder
29 mei 2020

Oss wil af van de verhuurderheffing

Samen met 39 andere gemeenten heeft Oss een oproep aan het rijk gedaan om de verhuurderheffing af te schaffen. De verhuurderheffing is een extra belasting die woningcorporaties moeten betalen aan het Rijk. De SP-afdeling Oss had uitgezocht om welke bedragen dat ging. BrabantWonen betaalt 16 miljoen euro en Mooiland 20 miljoen. Dit komt neer op twee maanden huur per bewoner. Daar bovenop betalen de corporaties ook nog eens vennootschapsbelasting.

Lees verder
28 mei 2020

SP wil meer huurwoningen en betaalbare koopwoningen in Oss

Foto: SP

De gemeente Oss vraagt haar inwoners regelmatig wat de woonwensen zijn. Dat wordt dan vastgelegd in een mooi rapport en vertaald in een ‘Woonvisie’ en een woningbouwprogramma. Tot zover klinkt het goed. Maar bij de uitvoering gaat het mis. De gemeente neemt weinig regie en laat vooral de projectontwikkelaars hun gang gaan. Het resultaat is dat er vooral dure koopwoningen worden gebouwd. Daar is het meest aan te verdienen.

Lees verder
9 mei 2020

SP start petitie sociale woningbouw

Foto: SP

Iedereen moet wonen. Helaas is er een tekort aan woningen voor starters en voor mensen die afhankelijk zijn van een sociale huurwoning of een goedkope koopwoning. De komende jaren zullen er meer nieuwe woningen worden gebouwd. Steun daarom deze oproep van de SP aan de gemeente Oss en teken de petitie online. Naar de petitie

Lees verder
1 mei 2020

SP wil af van verhuurderheffing

Foto: SP

De SP-afdeling Oss heeft brieven gestuurd naar de woningcorporaties BrabantWonen en Mooiland om te onderzoeken hoeveel geld zij moeten afstaan aan het rijk om te voldoen aan de verhuurderheffing. In verschillende steden van ons land, waaronder Leeuwarden, hebben B&W actie ondernomen om het Rijk te overtuigen dat de verhuurderheffing moet worden afgeschaft. De SP wil dat ook de gemeente Oss zich hierbij aansluit.

Lees verder
12 april 2020

SP roept op tot uitstel of vermindering van de huurverhoging 2020

Foto: oss-spectrum-nl

De coronacrisis hakt er flink in. Verhuurders en hypotheekverstrekkers kregen steeds vaker verzoeken tot vermindering van de huur of uitstel van betaling van huur of hypotheek. De komende huurverhoging van 1 juli zal voor veel huurders de volgende tegenvaller zijn.

Lees verder
6 november 2019

SP wil meer huurwoningen op Meester Gielenplein in Berghem

Foto: SP

De SP zal de gemeenteraad volgende week voorstellen om meer huurwoningen en minder koopwoningen te bouwen op de plaats van de voormalige Berchplaets en de voormalige kiosk. Volgens de SP is er veel vraag naar betaalbare huurwoningen en is deze plek ideaal voor senioren en alleenstaanden. De gemeente verdient dan wel iets minder aan de bouwgrond, maar dat is met een beetje goede wil te regelen. Adrie Geerts concludeert dat er in Berghem vooral duurdere koopwoningen worden gebouwd en dat de bouw van huurwoningen fors achterblijft bij de behoefte. Dat moet worden rechtgetrokken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier