h

Cultuur

Gemeente wil zelf eigenaar worden van V&D-pand

Gemeente Oss wil zelf eigenaar worden van de nieuwbouw op de plek van het V&D-pand. SP-fractieleider Jan Zoll zegt hierover: “Dat  klinkt als muziek in de oren. Geen vastgoedeigenaar Van Deursen spekken dus, wat de SP steeds gezegd heeft”. De SP wilde niet dat culturele instellingen die de nieuwbouw gaan gebruiken ruimtes zouden moeten huren van een commerciële vastgoedeigenaar. 

Lees verder
2 december 2017

Driekwart van gebruikers tegen verplaatsing bibliotheek

zo Blijkt uit enquête onder gebruikers

Uit de SP-enquête van de afgelopen maanden onder 216 gebruikers van de bibliotheek werd duidelijk dat 75% van hen een verplaatsing van de bibliotheek afwijst. Mocht door de verplaatsing de huurprijs sterk omhoog gaan, dan stijgt dit percentage zelfs naar 87%. De verhuizingsplannen van het College van VDG, CDA en VVD kunnen vooralsnog op weinig draagvlak rekenen.

De gebruikers zijn zeer tevreden over de huidige locatie en het functioneren van de bibliotheek. Ook de goede mogelijkheden om te parkeren worden veel genoemd. Dat verplaatsing naar de locatie van het V & D pand geldverspilling is, is een veel gehoorde opmerking.

Lees verder
31 augustus 2017

Noodweer legt Vierde Beeld plat

Cultuur spektakel "Het Vierde Beeld" kon woensdagavond, voor het eerst sinds 18 jaar, geen doorgang  vinden. Oorzaak was het noodweer van even voor 19.00 uur. Hevige regen in combinatie met harde windvlagen vernielden het podium. Het complete decor en techniek storten binnen 3 minuten in en herstel was onmogelijk.

Foto: SP

Het thema dit jaar was Ierland en een beetje Ierse regen was geen probleem geweest maar dit was iets te veel van het goede. Jammer voor al de mensen die wilden komen kijken naar Ierse dans en muziek en nog veel meer. Jammer ook voor alle artiesten, vrijwilligers en techneuten die er veel tijd in gestoken hadden en er helemaal klaar voor waren. Er wordt voor dit jaar geen nieuwe datum geprikt. De liefhebbers van Het Vierde Beeld  zullen moeten geduld hebben tot de laatste woensdag in augusutus van 2018.

Lees verder
19 juli 2017

Ierland centraal bij Het Vierde Beeld

Woensdagavond 30 augustus staat Ierland centraal bij cultuurspektakel “Het Vierde Beeld” op het plein bij de Grote Kerk in Oss.

Foto: SP

Het plein wordt ook dit jaar weer omgetoverd in een sfeervol openluchttheater met 500 stoelen. Dit culturele evenement wordt dit jaar voor de 19e keer gehouden en is een initiatief van de Osse SP. Doel is om cultuur letterlijk op straat te brengen en iedere jaar heeft “Het Vierde Beeld”een ander thema. Vorig jaar stond Rotterdam centraal en het jaardaarvoor fotografie. Dit jaar is het thema Ierland, een land met een bijzondere en rijke cultuur. Veel daarvan is 30 augustus te horen en te zien in Oss.

Lees verder
4 september 2016

Geef mij maar Rotterdam…..

Foto: SP

Woensdagavond 31 augustus was het plein bij de Grote Kerk in Oss afgeladen vol. Alweervoor de 18-de keer vond het evenement Het Vierde Beeld plaats. Dit keer met het thema "Rotterdam".

Lees verder
4 augustus 2016

Rotterdam centraal bij Het Vierde Beeld

Foto: SP

Woensdagavond 31augustus wordt het plein bij de Grote Kerk in Oss wederom omgetoverd in een sfeervol openluchttheater. Voor de 18e keer wordt het cultuurspektakel "Het Vierde Beeld", met iedere keer een ander thema, gehouden.

Vorig jaar was het thema PROTEST en dit jaar is gekozen voor het thema “Rotterdam”. Muziek, humor, graffiti en een quiz zijn de belangrijkste ingrediënten op 31 augustus.

Er zijn optredens van o.a. De Berini’s en Trio Twips met typisch Rotterdamse muziek en humor. Carrie uit Rotterdam en Theo van Duren uit de buurt van Oss
spreken een column uit.

Er is een fotoquiz waar het publiek aan mee kan doen. Daarnaast gaan tijdens het programma 2 graffiti kunstenaars aan de slag. Bart de Ruiter brengt Oss in Beeld en Bruce uit Rotterdam brengt Rotterdam in beeld.

De presentatie is in de vakkundige en humoristische handen van de Rotterdamse Marjolijn Meijers van de Berini’s.

Lees verder
2 juli 2016

Jan Cunen Park openbaar

Foto: SP

De verbouwing van museum Jan Cunen gaat van start. Daarbij wordt mogelijk eendeel van het Jan Cunen park gebruikt voor opslag van bouwmaterialen. Dat heeft gevolgen voor het gebruik van het park op de korte termijn.

In de media verneemt de SP dat museum Jan Cunen van het Jan Cunen park in de toekomst een beeldentuin wil gaan maken. Als dat plan doorgaat dan heeft dat gevolgen voor de huidige gebruikers van het park op de lange termijn. De SP vraagt zich dan ook het volgende af:

Lees verder
1 maart 2016

Narrenschip of Tuin der lusten?

Foto: sp

Vol trots kondigde wethouder Den Brok aan dat Oss gaat profiteren van het miljoen bezoekers dat naar Den Bosch komt voor de Jeroen Bosch tentoonstelling. Een speciale app moest bezoekers aan de Bosch-expositie naar de Osse Tuin der lusten leiden.

Lees verder
12 november 2015

Geen nieuwe cultuurtempel.

Foto: Brabants dagblad

College wil 6 tot 7 miljoen reserveren  voor cultuurtempel(s) maar bezuinigt op zorg en  cultuur. De grote bezuinigen op het gebied van cultuur (Museum, Muzelinck, Stadsarchief)worden niet teruggedraaid door dit college. Maar wel wordt er door hen aangekoerst op een nieuwe cultuurtempel ergens in het centrum.

Lees verder

Het vierde beeld vol protest

Woensdag 26 augustus was de 17e editie van Het Vierde Beeld. DTV maakte daar deze beelden (klik op onderstaande link).

Lees verder

Pagina's

U bent hier