h

Ziekenhuis

10 oktober 2013

Ziekenhuis onbereikbaar vanuit Lith

Dat er regels nodig zijn in ons land, snapt ieder mens. Maar dat daar vervolgens te strak aan wordt vastgehouden is van de gekke. Neem nu de Regiotaxi. Stel je woont in Lith en je wilt naar het ziekenhuis in Uden. Voor de patiënt met een WMO-pas is dat geen probleem. Het ziekenhuis is een zogenaamd puntbestemming. Maar ben je de begeleider van deze patiënt, dan heb je wel een probleem! Je mag namelijk maar 5 zones met de Regiotaxi reizen . Maar naar Uden is zes zones.... Je zou dan in Oss moeten uitstappen, weer opnieuw moeten bellen met de taxi, om, als je geluk hebt, na een half uur weer verder te kunnen. Je zieke partner of kind staat dan wel ergens moederziel alleen in Uden te wachten.

Lees verder
30 januari 2013

SP wil medisch erfgoed voor Oss behouden

ZH
Door de verhuizing van ons ziekenhuis naar Uden verliest Oss niet alleen haar ziekenhuis, wat al erg genoeg is, maar Oss dreigt ook haar medisch erfgoed te verliezen.

In het ziekenhuis is een klein museum met medisch erfgoed zoals bv de eerste Osse couveuse, een oud ziekenhuisbed en nog veel meer. Ook zijn er historische spullen van de zusters van liefde die vanaf 1860 in Oss actief actief waren in de zorg.
Een groep oud medewerkers van het ziekenhuis zette zich in voor behoud van deze bijzondere collectie voor Oss. Het bestuur van ziekenhuis Bernhoven lijkt niet veel te hebben met de Osse medische geschiedenis en geeft geen duidelijkheid over de toekomst van de collectie. De SP wil voorkomen dat de collectie uit elkaar valt en daardoor voor Oss verloren gaat. De SP dient daarvoor samen met Beter Oss, en hopelijk nog meer partijen, een motie in. De motie vraagt het college van B&W om zich actief in te zetten om het medisch erfgoed voor Oss te behouden.

Lees verder
24 juni 2007

SP stelt Kamervragen over Bernhoven

Een uitspraak van voorzitter René Peters van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Bernhoven is voor Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) aanleiding Kamervragen te stellen.

Lees verder
22 juni 2007

Ziekenhuis Bernhoven

Henk van Gerven
De SP vindt dat er bij het vertrek van het ziekenhuis uit Oss, een steunpunt met voldoende voorzieningen gerealiseerd moet worden. Een verontrustend bericht in het Brabants Dagblad is de reden dat SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven, hierover vragen stelt aan de Minister van Volksgezondheid over het opheffen van College Bouw en steunpunten ziekenhuis Bernhoven.

Lees verder
7 december 2006

Einde aan rotondeleed

Het was een mooie happening bij de opening van de fietspaden langs rotonde Het Woud. Deelnemers: Sinterklaas samen met bewoners, wijkraad, 3VO, enkele raadsleden en ook collega wethouders. En bijzonder ook de scholieren Angela en Melanie uit Geffen die drie jaar geleden betrokken waren bij het ongeluk met een afslaande vrachtwagen.

Lees verder
24 januari 2006

SP bezorgd over mogelijke verdwijning huisartsenpost

De fractie van de SP heeft in een brief aan de directeur van de huisartsenpost haar bezorgdheid uitgesproken over een mogelijke verhuizing van deze voorziening naar Uden.

Lees verder
21 januari 2006

Reactie Anneke de Bres op mogelijk verdwijnen huisartsenpost

Dat het Osse ziekenhuis gaat verdwijnen is een verschraling van de zorg, waar ik als huisarts last van zal hebben. Maar, als ik dan vrijdag in de krant moet lezen, dat de directeur van onze eigen huisartsenpost verklaart, dat ook de huisartsenpost mogelijk naar Uden gaat, ben ik met stomheid geslagen.

Lees verder
14 januari 2006

SP informeert alle Ossenaren over beslissing ziekenhuis

Dit weekend deelt de SP in Oss en de kernen een huis aan huis folder uit ivm de beslissing van het ziekenhuisbestuur om hun nieuwbouw niet in Oss maar in Uden te gaan bouwen. In de folder laat de SP weten teleurgesteld en kwaad te zijn over deze beslissing om het ziekenhuis weg te halen uit een stad met 80.000 inwoners om het vervolgens in een plaats met 40.000 inwoners neer te zetten.

Lees verder
11 januari 2006

SP teleurgesteld en kwaad over besluit ziekenhuisbestuur

Vanmiddag om 12.00 uur heeft het bestuur van het ziekenhuis bekendgemaakt dat zij besloten hebben om Uden, en niet Oss, te kiezen als locatie voor het nieuwe ziekenhuis. De SP is teleurgesteld omdat een stad van 80.000 inwoners hiermee na bijna 100 jaar haar ziekenhuis gaat verliezen.

Lees verder
9 september 2005

Oss met vier locaties in de race voor nieuw ziekenhuis

Op initiatief van de SP debatteerde de Tweede Kamer over het besluit van de minister om de nieuwbouwplannen van ziekenhuis Bernhoven goed te keuren. Het pleidooi van Agnes Kant (SP) om minister Hoogervorst terug te fluiten kreeg geen steun van de andere partijen. Daarop zijn onmiddellijk door het college de onderhandelingen met het ziekenhuis over de nieuwbouw voortgezet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier