h

Nieuws uit 2013

28 december 2013

Ontsluitingsweg bij de Heus Ravenstein

AGDe Stichting Belangengroep Ravenstein (SBSR) heeft in april het idee geopperd om een "laagwater"-ontsluitingsweg door de uiterwaard bij Ravenstein aan te leggen t.b.v. veevoerfabriek De Heus. Zo kan worden bereikt dat de vrachtwagens niet meer over de Maasdijk hoeven. Die geven al jaren veel overlast voor de aanwonenden in de vorm van geluid, trillingen en uitlaatgassen. Ze leveren ook gevaarlijke situaties op voor fietsers en wandelaars op de dijk. De laagwater-ontsluitingsweg is een groot gedeelte van het jaar te gebruiken. Alleen bij hoogwater zouden de vrachtauto’s weer over de dijk moeten.

Lees verder
21 december 2013

Einde stadsdienst Oss

AAWethouder de Bruijn komt beloftes niet na!
SP raadslid Albert Arends schrok van het bericht in het Brabants Dagblad van 18-12-2013 dat het afgelopen is met de stadsdienst in Oss. Na in de commissie meerdere malen hierover vragen te hebben gesteld aan de verantwoordelijk wethouder de Bruijn en verzocht om zo snel mogelijk een avond te organiseren met alle belanghebbenden, hetgeen de wethouder toezegde, valt dit bericht koud op het dak.

Lees verder
21 december 2013

Tribute to Mandela geslaagd

MandelaOss- Afgelopen vrijdag heeft in 't Oude Theater in Oss een Tribute to Mandela plaatsgevonden.
Bijna 200 mensen bezochten dit muzikale eerbetoon aan de onlangs overleden Nelson Mandela. Vier Osse bands, technischie en andere medwerkers werkten belangeloos mee. Oss heeft een lange historie als het gaat om de steun aan de strijd tegen de apartheid.

Lees verder
19 december 2013

Oss krijgt Nelson Mandela plein of straat

mandelaOss krijgt binnenkort een plein of straat die vernoemd gaat worden naar Nelson Mandela. De SP heeft hiervoor vanavond, samen met PvdA en GroenLinks, een motie ingediend die de steun kreeg van de voltallige gemeenteraad. Normaal bemoeit de gemeenteraad zich niet met straatnamen maar voor deze bijzondere man werd een uitzondering gemaakt.

Lees verder
16 december 2013

Gouden Tomaat voor Paul Peters

Paul/Jan
De Gouden Tomaat is vrijdagavond tijdens het Mandela-Festival in Oss uitgereikt aan Paul Peters. Dit is de hoogste onderscheiding binnen de SP en is nog slechts weinigen ten deel zijn gevallen. Paul Peters ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange bijdrage aan de SP.
Jan Marijnissen reikte de Gouden Tomaat uit met het uitspreken van de volgende woorden:

Lees verder
16 december 2013

COLLEGE NEEMT AANBEVELINGEN SP INZAKE RE-INTEGRATIECENTRUM DE ROTONDE OVER

Mahmut ErciyasIn november publiceerde de SP een kritisch rapport over re-integratiecentrum De Rotonde, met de titel Werkers van De Rotonde aan het woord. De SP deed daarin tal van aanbevelingen om onder meer de arbeidsomstandigheden en de communicatie met en bejegening van bijstandsgerechtigden te verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders neemt nu vrijwel alle aanbevelingen van de SP over.

Lees verder

Pagina's

U bent hier