h

Zorg

1 september 2023

BrabantZorg stopt met Hulp bij Huishoudelijke Verzorging

Foto: SP

De SP is geschokt en vindt het onbegrijpelijk. De SP hier daarom stelt vragen over aan de wethouder. Raadslid Marie-Therese Janssen: “Het betekent dat er vele gezinnen zonder hun vertrouwde HHV-medewerker komen te zitten. Medewerkers die vaak jarenlang in gezinnen hebben gewerkt en daarmee een band hebben opgebouwd.” Triest voor de cliënten maar ook zeer triest voor de medewerkers.

Lees verder
2 maart 2023

Eerste Zorgbuurthuis van Nederland geopend

Foto: SP

Woensdag 1 maart was het een bijzondere dag. Na 3 jaar praten, denken, zoeken was het vandaag de dag dat Zorgbuurthuis 't Hageltje is opgeleverd. In de Hagelkruisstraat staat nu een prachtig gebouw. Hier komen senioren (in eerste instantie uit de Schadewijk) wonen met zorg van Interzorg. Verder is er dagelijks de mogelijkheid voor dagbesteding. Samen zorg noemen we het. Het 1e zorgbuurthuis van Nederland is er. We zijn supertrots

Lees verder
25 januari 2023

SP doet oproep om huisartsenpost open te houden

Foto: SP

In een laatste poging om de huisartsenpost Oss open te houden heeft SP-raadslid Marie-Therese een brief geschreven aan de regionale zorgketen ROAZ en toezichthouder NZA om zich in te zetten voor het behoud aan de post. Onderstaande brief roept beide instanties op om in gesprek met de huisartsen en de belangen van de inwoners van Oss zwaar te laten wegen.

Lees verder
18 januari 2023

Minister weigert zich in te zetten voor behoud Osse huisartsenpost

Foto: SP

De minister heeft de kamervragen van SP-kamerlid Maarten Hijink beantwoord. Hij is niet bereid zich in te spannen om de huisartsenpost voor Oss te behouden. Raadslid Marie-Therese Janssen: “De minister verschuilt zich achter zakelijke discutabele argumenten van de huisartsenpost om de huisartsenpost te sluiten. Oss wordt een stad met 100.000 inwoners. En we zien een flinke stijging van patiënten op de huisartsenpost. Per weekenddag op dit moment 60 tot 70 patiënten. Hoeveel personeel moet erbij komen om de huisartsenpost open te houden dat is onze vraag.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier