h

Politiek café Zout

9 juli 2020

Politiek café Zout gaat pop-up

Foto: SP

Politiek café Zout stopt met de maandelijkse programmering en gaat ‘pop-up’ op de momenten dat bekende gasten zich aandienen en Oss hunkert naar politiek spektakel in een bomvolle Groene Engel.

Lees verder
9 juli 2020

“We gaan een politiek café beginnen”

Foto: SP

Zout krijgt veel reacties binnen van trouwe bezoekers. Ze vinden het jammer dat de maandelijkse programmering verdwijnt, maar incidenteel kunnen ze op Zout blijven rekenen. Nog zeker het vermelden waard is dat het idee om 20 jaar geleden met een politiek cafe te starten,van Jan Marijnissen kwam.

Lees verder
2 maart 2020

advocaat Jan Hein Kuijpers in Zout

Foto: SP

In Zout advocaat Jan Hein Kuijpers over de drugscriminaliteit in Oss,  de drie directeuren van de Osse geneesmiddelenbedrijven over hun resultaten na de verkoop van Organon en professor Bas van Bavel over opkomst, bloei en verval van markteconomieën.

Lees verder
1 december 2019

Programma Zout zondag 8 december 2019

Foto: SP

In Zout de achtergronden van de Nazi-design tentoonstelling in Den Bosch, het ingewikkelde vluchtelingenvraagstuk en het (mis)lukken van de participatiewet. Hoofdgast is Almar Seinen en hij wordt geïnterviewd door columnist en oud hoofdredacteur Tony van der Meulen van het Brabants Dagblad. Seinen is de specialist op het gebied van Nazikunst en is gastcurator van de gewaagde tentoonstelling Nazi-design in Den Bosch. Aanvankelijk werd het nodige rumoer rond de tentoonstelling verwacht. De kritiek doofde snel toen duidelijk werd dat de samenstellers in staat zijn gebleken om hun boodschap goed voor het voetlicht te brengen.

Lees verder
6 november 2019

Programma Zout zondag 10 november 2019

Foto: SP

In Zout een interview met Prem Radakishun, een gesprek met oud wethouders Hendrik Hoeksema en Jules Iding over het boerenprotest en de toekomst van de landbouw , en de visie van monumentenredder Ton Kemkens en de Osse landschapsarchitect Esther Kruit op een mooie levendige stad.

Lees verder
5 oktober 2019

Politiek Cafe Zout zondag 13 oktober 2019

Foto: SP

Het 20e Zoutseizoen gaat weer van start op zondag 13 oktober. In deze editie  staan op het programma: een kritische beschouwing over duurzame energie, de protestbewegingen in Frankrijk en Nederland, en Oss muzikaal talent Robin Borneman.

Lees verder
9 april 2019

Lilian Marijnissen hoofdgast in Zout

Foto: SP

In Zout van zondag 14 april politca Lilian Marijnissen,  schrijver en columnist Ozcan Akyol, historicus Gerard Rooijakers  en Volkskrant journalist Loes Reijmer. Hoofdgast is Lilian Marijnissen en zij zal door gastinterviewer Ozcan Akyol stevig ondervraagd worden. Bij navraag waarover was zijn antwoord: ‘ik maak haar af’. Dan moet hij toch van goed huize komen om deze scherpe Osse politica in de hoek te drijven.

Lees verder
3 maart 2019

Herman Tjeenk Willink in Zout

Foto: SP

Herman Tjeenk Willink is de hoofdgast in Zout. Verder staan op het programma de ondermijnende criminaliteit met strafrechtadvocaat Erik Tomas en CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg en daarnaast de provinciale verkiezingen met de lijsttrekkers van de 3 grootste linkse partijen.

Lees verder
3 februari 2019

Politiek café Zout 10 februari 2019

Foto: SP

Hoofdgast is Prof. Wim van Saarloos, de president van de prestigieuze Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij wordt geïnterviewd door gastinterviewer Prof. Theo Rasing, die al eens eerder in Zout op bezoek was. Beiden zijn zeer prominente natuurkundigen met een grote staat van dienst. 

Lees verder
6 januari 2019

Wim van Dorst bedankt voor zijn jarenlange inzet

Foto: SP

Wim van Dorst ontvangt uit handen van Mari-Anne Marijnissen een “Peperstraat bon” als dank voor zijn grote inzet bij "Het Vierde Beeld", Speeltuin Elckerlyc, politiek café Zout en vele andere andere activiteiten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier