h

Natuur en Milieu

7 april 2021

SP pleit voor behoud van natuurlessen in Slabroek

Foto: Sander Weeteling / Unsplash.com

Het college van B&W van de gemeente Oss wil stoppen met het subsidiëren van natuureducatie in Slabroek. De SP vindt dit een slecht besluit en wil dat dit teruggedraaid wordt. En daarin staat zij niet alleen.

Lees verder
28 maart 2021

SP wil géén kerncentrale in Oss of elders in Brabant

Foto: Boudewijn Huijsmans / unsplash.com

De afgelopen maanden zijn de Brabanders gebombardeerd met berichten over de komst van een eventuele kerncentrale. Het zou zogenaamd noodzakelijk zijn voor de energietransitie: de overstap van het gebruiken van fossiele brandstoffen naar een meer duurzamere opwek. Het is niet dat kernenergie per definitie taboe is, maar de bouw van een kerncentrale van de huidige generatie is echter onrealistisch, ongewenst en daarmee uiteindelijk onzinnig.

Lees verder
6 februari 2021

Waarom er geen windturbines moeten komen in de Lithse Polder

Foto: SP

Donderdag 28 januari besloot de gemeenteraad van Oss om de plaatsing van 13 windmolens in de Lithse Polder mogelijk te maken. Een omstreden besluit omdat deze windturbines grote invloed hebben op het landschap, de natuur en de gezondheid. VDG en andere partijen waren voor, alleen de SP stemde tegen.

Lees verder
27 januari 2021

SP: Geen windmolens nodig om aan de Osse energie-opgave te voldoen

Foto: SP

De windmolenplannen van de gemeente Oss zorgen voor veel beroering. Vooral bij de inwoners van Geffen en de voormalige gemeente Lith. Maar ook in de stad maken mensen zich zorgen. Volgens wethouder Van der Schoot zijn windmolens in de Geffense en Lithse polder noodzakelijk om aan de verplichtingen te voldoen die voortkomen uit het klimaatakkoord. De Osse SP betwijfelt dat en heeft uitgerekend dat ook met extra zonnepanelen aan de verplichtingen kan worden voldaan.

Lees verder
27 januari 2021

SP wil referendum over de windmolenplannen van de gemeente

Foto: SP

De windmolenplannen van de gemeente Oss zorgen voor veel beroering. Vooral bij de inwoners van Geffen en de voormalige gemeente Lith. Maar ook in de stad maken mensen zich zorgen. Mochten de plannen doorgaan, dan gaat het landschap tussen Oss en Den Bosch ingrijpend veranderen. Vanuit heel Oss zullen de hoge masten straks te zien zijn. De SP vind dat zulke ingrijpende plannen eerst moeten worden voorgelegd aan de Osse inwoners.

Lees verder
25 januari 2021

Ralph Buij: Windmolens verantwoordelijk voor toename vogel sterfte

Foto: SP

Dr. Ralph Buij is onderzoeker aan het universitair onderzoeksinstituut Wageningen Environmental Research, bij het team Dierecologie. Hij is medeauteur van een wetenschappelijk artikel uit 2020 waarin gesteld wordt dat de impact van windmolens op vogels vaak wordt onderschat. Wij vroegen hem naar de gevolgen van windmolens op de vogelstand.

Lees verder

Pagina's

U bent hier