h

Jeugd

Osse kinderlintjes opnieuw uitgereikt

Een  verslag van de uitreiking van de Kinderlintjes door D-tv.

De Osse kinderlintjes zijn vanavond voor de elfde keer uitgereikt. Burgemeester Wobine Buijs verraste 12 kinderen op het gemeentehuis.

De lintjes worden jaarlijks uitgereikt. Dit op initiatief van Lilian Marijnissen van de SP. Zij vindt dat kinderen die iets bijzonders hebben gedaan ook eens in het zonnetje gezet moeten worden.

Lees verder
21 november 2017

Feestelijke lintjes met een verdrietig randje

Dat kopte het Brabants Dagblad. En dat was ook zo.

Lilian Marijnissen sprak:”Vandaag is Paul overleden. We zijn dus verdrietig…Maar we weten zeker dat hij ook gewild had dat we er samen met jullie een mooi feestje van maken. Dus dat gaan we doen.”

Foto: SP

Met de mooie zang van Sharon Witsiers en de vrolijke hip hoppers Bobbi en Senna werd het al met al een mooie avond. 

Foto: SP

Burgemeester Wobine Buijs speldde onder het toezicht van 2 lakeien de SP Kinderlintjes op bij de winnaars. Presentatrice Carla Steenman interviewde de kinderen die door de juryleden werden voorgesteld.

Lees verder
7 november 2017

Sharon Witsiers bij uitreiking SP Kinderlintjes

Foto: SP

Op 20 november, de dag van de Rechten van het Kind, worden er weer SP kinderlintjes uitgereikt door burgemeester Wobine Buis.

Tijdens  deze  feestelijke uitreiking treedt  de osse Sharon Witsiers op. Zij is bekend van de musicals "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?" en "Annie" van Albert Verlinde.

Lees verder
5 november 2017

Jury SP Kinderlintjes bekend

Foto: SP

OP 20 november, Dag van de Rechten van het Kind, is er weer een uitreiking van de SP Kinderlintjes. Dit gebeurt door de burgemeester van Oss, Wobine Buijs.

Lees verder
23 september 2017

SP bezorgd over Jeugdzorg in Oss

Foto: SP

De NOS en Binnenlands Bestuur hebben een onderzoek gedaan bij ruim 300 gemeenten met de vraag welk budget nog beschikbaar is voor de Jeugdzorg in 2017.

Veel gemeenten blijken nu al een tekort te hebben of gaan dat in de laatste maanden van dit jaar krijgen. Op dit moment geeft men ook aan dat de Jeugdzorg vragen complexer worden en dat er veel zorg nodig is.

De SP heeft aan de gemeente daarom vragen gesteld om te onderzoeken hoe de zaken er in Oss voor staan.

Lees verder
21 mei 2017

SP tegen stoepkrijtverbod

Met de zomer in aantocht verbetert het weer en gaan kinderen meer buiten spelen. De SP vindt het belangrijk dat kinderen in hun eigen buurt kunnen spelen. Speelvoorzieningen dragen daaraan bij maar ook buiten de speelvedjes wordt op straat gespeeld. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is een aantal zaken geregeld om sport en spel te bevorderen. Sommige van die regels schieten door, zijn niet meer van deze tijd of kunnen verkeerd opgevat worden.

Lees verder
11 maart 2017

Openingsfeest speeltuin Elckerlyc

Foto: SP

Op zaterdagavond 11 maart, van 19.00 – 21.00 uur viert speeltuin Elckerlyc het openingsfeest voor het nieuwe seizoen. De poort gaat open om 18:30.

Flip in het wild

Vorig jaar, toen de speeltuin dicht was en er geen kinderen meer kwamen spelen, zijn de struiken en bomen hard gegroeid. Het lijkt wel een oerwoud. Veel dieren zijn naar de speeltuin gekomen en vinden het nu fijn om in de speeltuin te wonen. We hebben zelfs al gehoord dat er een grote aap woont….
Wat zou Freek Vonk het hier geweldig vinden; er is zoveel te ontdekken!
Helaas heeft hij het heel druk en stuurt zijn broer Flip, de bioloog.

Komen jullie ook?

Lees verder
20 november 2016

17 kinderen krijgen een lintje

Foto: SP
De gemeenteraadszaal zat bomvol. Zelfs op de publieke tribune kon er niemand meer bij. De zaal was gevuld met kinderen, ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten.

Op een zeer komische manier leidde Jochem van Gelder de kinderen door het programma. Als reizende reporter zagen we filmpjes ( door DTV gemaakt) waarbij Jochem op bezoek ging bij diegene die een kind hadden genomineerd voor een SP Kinderlintje. De ene keer grappig, de andere keer aandoenlijk. Soms zelfs met een traan. En Iris van Nuland (winnares RTL Superkids) kreeg in 3 seconden de hele zaal stil met haar prachtige vioolspel.

Lilian Marijnissen mocht vanwege de 10 de keer de lintjes opspelden.En de commissaris van de Koning, de heer Van de Donk, sprak in een videoboodschap zijn waardering uit voor de kinderen en de organisatie.

Foto: SP

Hieronder alle winnaars:

Lees verder
29 oktober 2016

Jochem van Gelder presenteert SP Kinderlintjes

Foto: SP

Optreden Iris van Nuland

Deze speciale jubileum editie van de SP Kinderlintjes wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder.

De huidig SBS6 presentator is bekend van onder andere de populaire televisieprogramma's Willem Wever en Praatjesmakers. Op dit moment presenteert Jochem programma's als "het beste idee van Nederland "en "bonje bij de buren "

Ook zal Iris van Nuland, winnares van de RTL talentenjacht "Superkids" enkele nummers op haar viool spelen.

Iris, leerling op 4 vwo van het TBL in Oss, wist in de finale zowel de vakjuy als de publieksjury te overtuigen.

Kinderen die in aanmerking komen voor een lintje kunnen nog aangemeld worden tot 1 november. Mail naar kinderlintjes@sp.nl

De uitreiking is op vrijdag 18 november om 16.00 uur in het gemeentehuis van Oss.

Lees verder
18 oktober 2016

Jury SP Kinderlintjes bekend

Op 18 november worden in Oss voor de tiende keer de Kinderlintjes uitgereikt. Inmiddels heeft de organisatie al een aantal nominaties ontvangen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier