h

Onderwijs

Actiecomité Den Bongerd geeft strijd niet op

 

OSS – Actiecomité Den Bongerd Moet Blijven blijft strijden voor het behoud van de school. Leden van het comité hadden maandag een gesprek met wethouder Kees van Geffen, maar dat verliep volgens het comité erg teleurstellend.

Lees verder
5 december 2017

Den Bongerd: teleurstellend gesprek met wethouder

Foto: SP

Dit schreef het actiecomité Bongerd moet Blijven zelf op haar eigen Facebookpagina:

"Vanmiddag heeft een delegatie van het actiecomité Bongerd moet Blijven een gesprek gevoerd met wethouder van Geffen. Na flink wat acties, duizenden handtekeningen, insprekers en actievoerders in de gemeenteraad, is er door de Osse raad een motie aangenomen die de wethouder opdracht gaf op zoek te gaan naar mogelijkheden tot behoud van deze prachtige school. Helaas vertelde de wethouder dat hij deze opties niet onderzocht heeft omdat hij er eigenlijk wel vertrouwen in heeft als den Bongerd sluit dat de kinderen op andere plekken goed terecht komen.

Dit kan niet! Hiermee slaat de wethouder niet alleen de opdracht van de gemeenteraad in de wind, maar dreigt een bijzondere school als den Bongerd echt te verdwijnen. De acties gaan dus door!"

Lees verder
18 mei 2017

actie voor Den Bongerd nog steeds nodig

Foto: SP
Na 40 jaar heeft de directie van Den Bongerd, een school in Oss voor kinderen die meer hulp en begeleiding nodig hebben, opeens aangekondigd dat deze school moet sluiten. De kinderen, die juist gebaat zijn bij de kleinschaligheid van de school, moeten worden opgenomen in het reguliere onderwijs, in zogenoemde 'koersklassen'. Ouders, leerkrachten en leerlingen pikken dit niet en hebben zich verenigd in het actiecomité Bongerd moet Blijven.Lees verder
18 april 2017

Den bongerd: vragen voor de staatsecretaris

Foto: SP

Tweede Kamerlid Lilian Marijnissen heeft Sander Dekker, de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, vragen gesteld over de sluiting van Den Bongerd. Marijnissen is benieuwd hoe hij hierover denkt.

Marijnissen wil onder meer weten of de staatssecretaris haar mening deelt dat het onverantwoord is de school te sluiten als er geen draagvlak is vanuit leerlingen, personeel en ouders. Ook wil ze weten of Dekker bereid is om met het bestuur in gesprek te gaan om de sluiting van Den Bongerd te voorkomen.

 

 

Lees verder
16 april 2017

Een guppie gooi je ook niet in de Noordzee!

Foto: SP

In de gemeenteraad van 13 april is de motie voor het behoud van den Bongerd aangenomen. In de motie wordt de wethouder opgeroepen met de directie in gesprek te gaan om de mogelijkheden te onderzoeken om den Bongerd te behouden.

Docenten, leerlingen en ouders zijn van mening dat den Bongerd van grote waarde is. Een veilige, kleinschalige school is van groot belang voor leerlingen die in de knel  zitten.

Een psycholoog die jarenlang op den Bongerd heeft gewerkt verzuchtte: "Deze leeringen gaan verzuipen op de grote scholen." Een oud-leerling verwoordde het als  volgt: Een guppie gooi je toch ook niet in de Noordzee!"

De SP is blij dat de motie is aangenomen en blijft met het comite Bongerd Moet Blijven strijden voor het behoud van den Bongerd. Helaas stemden de VDG en het CDA tegen de motie. Dit bezorgde veel ongeloof bij de aanwezige actievoerders.

Lees verder
24 februari 2017

Het Grote Bongerd Debat op 9 maart

Foto: SP
Donderdag 9 maart organiseert het actiecomité Bongerd Moet Blijven het 'Grote Bongerd Debat' in de hal van het gemeentehuis van Oss. Tijdens het debat zullen alle betrokkenen bij den Bongerd aan het woord komen. De directie van het Hooghuis en alle politieke partijen zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn. Het debat zal plaatsvinden van 18.00 uur tot 19.00 uur, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. In de gemeenteraadsvergaderingen zullen leerlingen van den Bongerd ook inspreken.Lees verder
16 februari 2017

Bongerd moet blijven!

Leerlingen, oud-leerlingen, ouders, docenten, SP’ers en andere sympathisanten van den Bongerd kwamen woensdag 15 februari bij elkaar bij het kantoor van de directie van het Hooghuis. Zij kwamen daar om 1200 handtekeningen aan te bieden. Deze handtekeningen zijn in nog geen twee weken tijd verzameld. Voor Oss is den Bongerd een begrip. De school wordt een warm hart toegedragen.

Lees verder
14 februari 2017

Overhandigen handtekeningen Bongerd Moet Blijven!

Woensdag 15 februari om 19.30 uur zullen betrokkenen handtekeningen overhandigen die opgehaald zijn voor behoud van school den Bongerd aan de Centrale Directie van het Hooghuis Lyceum.

Ouders, (oud)leerlingen, docenten en andere betrokkenen zullen hierbij aanwezig zijn. Vanuit het perspectief van de ouders, de leerlingen en de oud-leerlingen zal ook nog eens belicht worden waarom behoud van den Bongerd zo belangrijk is. Ook Joost Toebast, zoon van de oprichter van den Bongerd Henk Toebast, zal aanwezig zijn om steun te betuigen.

Lees verder
11 februari 2017

Teken voor Den Bongerd

Zo'n 400 handtekeningen tegen sluiting van den Bongerd werden er in korte tijd opgehaald in het centrum van Oss. Mensen kwamen uit zichzelf een handtekening zetten en spraken hun verontwaardiging uit. Wilt u ook uw steun betuigen ga dan naar: www.bongerdmoetblijven.nl

Lees verder
2 februari 2017

Bongerd moet blijven!

De zaal van de SP zat 31 januari vol: met leerlingen, ouders, docenten, SP’ers maar vooral met veel oud-leerlingen. Veel verschillende, vaak ontroerende verhalen kwamen aan de orde. Maar de conclusie was eensluidend: De Bongerd moet blijven! Een actiecomité werd opgericht en inmiddels heeft het comité al een handtekeningenactie in gang gezet! Teken hier!

Een moeder vertelde dat haar zoon als een gewond vogeltje bij de Bongerd was gestart, maar nu staat hij weer met beide benen op de grond. “Ik heb mijn zoon weer terug. Dat was nooit gelukt in het reguliere onderwijs. Door de expertise van het docententeam en de professionals daaromheen, door de kleinschaligheid en door het vertrouwen wat ze daar hebben in iedere leerling, is de Bongerd onmisbaar in Oss.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier