h

Nieuws uit 2022

23 december 2022

Onrust over sloopplannen huurwoningen Merelstraat en omgeving

Foto: SP

Er is onrust over de plannen van BrabantWonen om huurwoningen in de Merelstraat, Koekoekstraat, Reigerstraat, Lijsterlaan en Leeuwerikstraat te slopen. Dat bleek op een buurtbijeenkomst die de SP samen met huurders heeft georganiseerd.

Lees verder
19 december 2022

SP wil werk aan de UNOX-winkel

Foto: SP

Het is de SP een doorn in het oog dat het historische UNOX-winkeltje staat te verpauperen. Het winkeltje waar zoveel Ossenaren worst en soep hebben gekocht, staat er haveloos en dichtgetimmerd bij…
Al vanaf 2018 heeft de SP aandacht voor herstel en herbestemming gevraagd. Er worden door de wethouder steeds toezeggingen gedaan om in gesprek te gaan met de eigenaar van de Zwanenberggroep. Ondertussen zijn we bijna vijf jaar jaar verder. De SP is bang dat er straks  niets anders rest dan sloop…

Lees verder
16 december 2022

SP stelt kritische vragen over digitale veiligheid in gemeente Oss

Foto: Philipp Katzenberger / unsplash.com

De gegevens van Osse inwoners en systemen van de gemeente moeten beter beschermd worden tegen lekken en hacken, stelt Quinten Braakman, raadslid van de SP. Dit is belangrijk omdat de Ossenaren recht op privacy hebben en de gemeente afhankelijk is van IT-systemen.

Lees verder
10 december 2022

Energieke SP Noord-Brabant trapt campagne af in Helmond

Foto: Jade de Mol

Onder de titel: ‘Brabant is van ons allemaal!’, gaat de SP Campagne voeren met ervaren lijsttrekker Nico Heijmans. In het Annatheater in Helmond heeft de SP op zaterdag 10 december het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten vastgesteld.

Lees verder
6 december 2022

De SP stelt vragen in de Tweede Kamer over mogelijke sluiting huisartspost in Oss

Foto: SP

Mogelijk gaat de huisartsenpost in Oss per 1 maart 2023 sluiten. Maarten Hijink, Tweede Kamerlid voor de SP, heeft daarover vragen gesteld aan de minister. Het kan toch niet zo zijn dat er in een stad met 23 kernen en bijna 100.000 inwoners geen huisartsenpost meer zou zijn?

Lees verder
6 december 2022

8 december kijkmiddag zorgbuurthuis ‘t Hageltje

Foto: SP

Het is inmiddels drie jaar geleden dat enkele initiatiefnemers samen met de inwoners van de wijk Schadewijk het besluit namen om een zorgbuurthuis te gaan realiseren. Het zorgbuurthuis is een plan van de SP en is in 2018 in de Tweede Kamer aangenomen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier