h

Raadsverkiezingen 2014

Items voor de raadsverkiezingen 19 november2014

5 september 2014

Jan Zoll gekozen tot lijsttrekker.

Tijdens de algemene ledenvergadering van de SP afdeling Oss is de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november 2014. De SP gaat voor een groei naar minstens elf zetels, zodat een stevige onderhandelingspositie wordt verworven voor deelname in het nieuwe gemeentebestuur.

Lees verder
24 december 2014

Nieuw college: veel rechts en liberaal, en weinig sociaal

Vandaag presenteerde het nieuwe stadsbestuur van Oss haar plannen voor de komende jaren. De SP is teleurgesteld over de visieloosheid hiervan. Het nieuwe college stelt ‘realistisch’ te willen zijn. De SP stelt vast dat dit nieuwe college de realiteit neer zet als een objectief gegeven, terwijl hier altijd politieke keuzes aan ten grondslag liggen. We hebben natuurlijk te maken met landelijk beleid, maar lokaal staat het de gemeenten vrij eigen keuzes te maken. De keuzes die dit college voor Oss maakt zijn vooral rechts en liberaal. Het motto lijkt: Lost u het zelf maar op. De SP vindt dat het college daarmee de belangen van de mensenrealiteit negeert. Te denken valt aan de Ossenaren die geen werk kunnen vinden, omdat de werkloosheid oploopt en aan de Ossenaren die in de knel komen omdat ze minder zorg krijgen.

Lees verder
11 december 2014

Vraag & antwoord over de coalitie onderhandelingen met de SP

Foto: SP

Vraag & antwoord over de coalitie onderhandelingen met de SP

Lees verder
3 december 2014

En de winnaar is....Ivar Bakermans

Onderdeel van de verkiezingscampagne was een prijsvraag: Hoeveel zetels gaat de SP halen in 2014? Sommigen gokten op een vette winst, anderen een dramatisch verlies. Ivar Bakermans had het goed: De SP behield de negen zetels. De reactie van Ivar:

Lees verder
24 november 2014

PERSVERKLARING INZAKE BESCHULDIGING VAN RONSELING VAN STEMMEN

Het bestuur van de SP afdeling Oss heeft met verbijstering kennis genomen van de beschuldigende insinuaties die in de afgelopen dagen zijn geuit in de (sociale) media door de lokale VVD-prominenten Gé Wagemakers en Robert-Jan Steegman. Zonder enig bewijs en concrete vermelding van bronnen is door hen gesuggereerd dat er stemmen zijn geronseld bij de gemeenteraadsverkiezingen ten gunste van de SP. Daarbij is door de VVD-politici onder meer verwezen naar het veronderstelde hoge aantal volmachten, een aanname die inmiddels overigens is ontkracht door burgemeester Buijs.

Lees verder
20 november 2014

SP-stemmers bedankt!

De SP heeft een positief gevoel na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november. Wij hebben dik 9 zetels behaald en procentuele winst geboekt:

Lees verder
19 november 2014

SP vrijwilligers bedankt!

Inmiddels is het SP-pand aan de Linkensweg al aardig leeg. De afgelopen weken is er hard gewerkt in Oss en al haar kernen om het sociale alternatief van de SP onder de aandacht te brengen.

Lees verder
18 november 2014

Thuisblijven helpt niet, SP stemmen wel!

Lees verder
17 november 2014

Sarah Florie zingt bij uitreiking Kinderlintjes

Aanstaande donderdag 20 november, de internationale dag voor de rechten van het kind, vindt voor de achtste keer de uitreiking van de SP Kinderlintjes plaats. Er zijn weer vele genomineerden.

Lees verder
17 november 2014

Emile Roemer op SP campagnedag

15 november, de laatste zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november. De SP was volop actief in het centrum van Oss en bij de grote supermarkten in de wijken en de dorpen. Ondersteund door SP leden uit Bernheze, Uden en Veghel is er de hele dag campagne gevoerd om de mensen in Oss te overtuigen te kiezen voor een 100% sociaal gemeentebestuur. Voor de tweede keer tijdens onze campagne kwam Emile Roemer naar Oss. In het centrum
trok hij veel belangstelling. Veel Ossenaren gingen een gesprek met hem aan en wilde natuurlijk met hem op de foto. Omdat hij ook nog de campagnes van de andere SP afdelingen wilde steunen kon hij niet de hele dag blijven. Al met al een geslaagde campagnedag.

Lees verder

Pagina's

U bent hier