h

Raadsverkiezingen 2010

28 december 2010

SP ziet geen heil in coalitie met VVD


De bevindingen van informateur Leo Schoots hebben niet geleid tot een standpuntwijziging bij de SP. De partij blijft bij haar conclusie van 2 weken geleden dat de kloof tussen haar en de VVD te groot is om samen deel te nemen aan een college. De SP is van mening dat er geen nieuwe situatie is ontstaan die een herziening van opvattingen zou kunnen rechtvaardigen. Hiermee reageert de SP op het verzoek van informateur Schoots, die heeft gevraagd vandaag vóór 11.00 uur te laten weten of zij alsnog wil onderhandelen over een coalitie met de VVD.

Lees verder
22 december 2010

SP voor voortzetting coalitie


SP informeert ossenaren over ontwikkelingen collegevorming . Zie ook advertentie in weekblad Regio Oss.

Kloof tussen SP en VVD te groot

Lees verder
16 december 2010

Kloof tussen SP en VVD te groot


Paul PetersDe SP, VDG, VVD en PvdA hebben de afgelopen week een vijftal verkennende gesprekken gevoerd om te bezien of het mogelijk is om de coalitieonderhandelingen te openen. De SP komt tot de conclusie dat een college bestaande uit deze vier partijen geen kans van slagen heeft.

Lees verder
26 november 2010

SP blijft de grootste partij


De SP blijft, ondanks het verlies van 2 zetels, met 9 zetels de grootste partij in de nieuwe gemeenteraad. Ruim 6500 mensen kozen voor de SP en dat is bijna een op de vier uitgebrachte stemmen.

verkiezingsavond
In de hal van het gemeentehuis worden de uitslagen bekend gemaakt

Natuurlijk is het jammer als je 2 zetels verliest terwijl er 4 jaar hard en goed gewerkt is en veel tot stand is gebracht in Oss en de dorpen, maar het is niet anders. In Oss is de SP in vrijwel alle stemburo's verreweg de grootste partij geworden, maar de opkomst in de stad Oss was erg laag. In de dorpen scoorde de SP minder maar was de opkomst stukken hoger en dat heeft in het voordeel van bv VDG en CDA gewerkt. De landelijke populariteit van de VVD heeft ervoor gezorgd dat die partij stevig heeft gewonnen terwijl zij in Oss eigenlijk niks gepresteerd hebben.

Lees verder
23 november 2010

Stem woensdag op de SP!


Zoals te zien op D-tv roept ook Jan Marijnissen op om woensdag SP te gaan stemmen. Bekijk zijn oproep hier!

Lees verder
23 november 2010

Zekerheid in crisistijd


Zekerheid in crisistijd Dat zei SP lijsttrekker Iding in het verkiezingsdebat van het Brabants Dagblad. Hij doelde erop dat dit college goed voor de ossenaren is geweest en dat de keuze nu is: ofwel sociaal, stabiel bestuur met de SP ofwel een rechts college met de VVD aan de macht die niets ontziend snoeit.

bddebat
Jules Iding aan het woord

Lees verder
22 november 2010

Marijnissen: 'Stem, woensdag!'


Jan Marijnissen

Tijdens de campagne voor de raadsverkiezingen van 24 november heeft Jan Marijnissen, het boegbeeld van de SP, geen prominente rol. Flyeren gaat hij niet, alleen in een wervingsspotje van de partij is hij te zien. “Ik hoop dat veel mensen woensdag gaan stemmen", vertelt hij aan Oss Kiest.

Lees verder
21 november 2010

Sint en Piet en SP gaan goed samen


Zaterdag was het druk in het osse centrum. Alle partijen voerden campagne en Sinterklaas werd ingehaald. De Sint trok met zijn gevolg langs de SP-stand en zwaaide vriendelijk naar de SP-ers en het SP-orkest zette spontaan een Sinterklaasliedje in.
De Sint
De sint en SPic en SPan

Voor de kinderen had de SP leuke kinderboeken ingepakt die werden uitgedeeld evenals honderden ballonnen. De volwassenen kregen natuurlijk de overbekende SP-sponzen en de SP-verkiezingskrant. De stemming onder het winkelende publiek was opperbest en iedereen verwacht woensdag een mooie uitslag voor de SP.

Lees verder
20 november 2010

De SP hoort echt bij Oss


emile bij vita nova
Emile Roemer op bezoek bij Vita Nova

Vrijdag was SP-voorman Emile Roemer het grootste deel van de dag op bezoek in Oss. Op maarliefst 4 plekken ging hij op bezoek en in gesprek met de mensen.

Het bezoek begon op het osse politieburo waar hij sprak met de agenten die echt op straat komen en weten wat er speelt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier