h

De SP stelt vragen in de Tweede Kamer over mogelijke sluiting huisartspost in Oss

6 december 2022

De SP stelt vragen in de Tweede Kamer over mogelijke sluiting huisartspost in Oss

Foto: SP

Mogelijk gaat de huisartsenpost in Oss per 1 maart 2023 sluiten. Maarten Hijink, Tweede Kamerlid voor de SP, heeft daarover vragen gesteld aan de minister. Het kan toch niet zo zijn dat er in een stad met 23 kernen en bijna 100.000 inwoners geen huisartsenpost meer zou zijn?

Hijink breekt een lans voor ouders met jonge kinderen, senioren en mensen die niet beschikken over een auto. Juist voor hen is een huisartsenpost op afstand een groot probleem. Hij vreest ook dat er verdere medicalisering plaatsvindt en dat meer zorg door het ziekenhuis geleverd gaat worden.

Tot slot pleit hij ervoor dat er meer huisartsen worden opgeleid zodat de huisartsenpost in Oss en natuurlijk ook huisartsenposten  in andere plaatsten open kunnen blijven.

 

U bent hier