h

Onrust over sloopplannen huurwoningen Merelstraat en omgeving

23 december 2022

Onrust over sloopplannen huurwoningen Merelstraat en omgeving

Foto: SP

Er is onrust over de plannen van BrabantWonen om huurwoningen in de Merelstraat, Koekoekstraat, Reigerstraat, Lijsterlaan en Leeuwerikstraat te slopen. Dat bleek op een buurtbijeenkomst die de SP samen met huurders heeft georganiseerd.

Vele huurders willen gewoon blijven wonen, dat de woningen worden opgeknapt en goed geïsoleerd. Uit niet openbaar onderzoek van BrabantWonen blijkt dat de woningen goed op te knappen zijn om aan de huidige eisen van de tijd te voldoen. Met de buurtbewoners gaat de SP een enquête houden onder de huurders. Ook gaan de bewoners eisen dat het technisch onderzoek van BrabantWonen openbaar wordt gemaakt. Het gaat tenslotte om hun woningen.

Bekijk hier de plannen Merelstraat en omgeving.

U bent hier