h

Nieuws, september 2017

23 september 2017

Gemeenteraad heeft lak aan de mening van de bevolking

Foto: SP

Met uitzondering van de SP besloot de gemeenteraad donderdagavond in te stemmen met de nieuwe centrumplannen in Oss. Daarmee neemt de gemeente grote financiële risico’s en wordt de mening van de Osse bevolking compleet genegeerd. De bevolking die in grote meerderheid de verplaatsing van de bibliotheek en het afbreken van de winkelrij aan het parkeerterrein De Wal kapitaalvernietiging vindt.

Lees verder
23 september 2017

SP bezorgd over Jeugdzorg in Oss

Foto: SP

De NOS en Binnenlands Bestuur hebben een onderzoek gedaan bij ruim 300 gemeenten met de vraag welk budget nog beschikbaar is voor de Jeugdzorg in 2017.

Veel gemeenten blijken nu al een tekort te hebben of gaan dat in de laatste maanden van dit jaar krijgen. Op dit moment geeft men ook aan dat de Jeugdzorg vragen complexer worden en dat er veel zorg nodig is.

De SP heeft aan de gemeente daarom vragen gesteld om te onderzoeken hoe de zaken er in Oss voor staan.

Lees verder
17 september 2017

SP wil geen uitbreiding geitenhouderij Herpen

Foto: SP

De Provincie Noord-Brabant heeft afgelopen juli besloten dat er geen nieuwe geitenstallen gebouwd mogen worden. Vandaag komt de GGD met een advies om geen woningen binnen een straal van 2 kilometer om een geitenhouderij te hebben, omdat de oorzaak van gezondheidsrisico's te onduidelijk zijn. In Herpen wil een geitenhouderij ondanks deze adviezen en besluiten fors gaan uitbreiden. De SP stelt hier vragen over.

Lees verder
17 september 2017

Voldoen de controles op veehouderijen?

De Provincie Noord-Brabant heeft steeksproefgewijs controles uitgevoerd bij veehouderijen in diverse gemeenten. Oss maakte geen onderdeel uit van deze controles. Bij de steekproeven bleek er nogal wat mis te zijn, de SP wil graag van het Osse college weten hoe het gesteld staat met controles die zij uitvoert.

Lees verder
3 september 2017

mening bevolking moet worden gerespecteerd bij centrumplan

Uit een enquête die de SP deze zomer onder bijna 600 Ossenaren heeft gehouden blijkt dat de bevolking daar heel anders over denkt:Komende maanden zal in de gemeenteraad een felle discussie plaatsvinden over de toekomst van het Osse centrum. Het zijn financieel riskante plannen die de Van Deursen Group die eigenaar is van het V&D pand goed uitkomen. Van Deursen wil sloop van de relatief nieuwe winkels waaronder de voormalige Spieghel bij het parkteerterrein de Wal. De Osse burger mag dit betalen. Hij wil een hoge woontoren bouwen en de bibliotheek verplaatsen naar het centrum, zodat hij daaraan kan verdienen. En de Osse burger mag deze miljoenendeal betalen. Lees verder

U bent hier