h

Ook ‘Het Paradijs’ in Haren verdient een speeltuin

21 maart 2024

Ook ‘Het Paradijs’ in Haren verdient een speeltuin

Foto: SP

In 2017 is gestart met de nieuwbouwplannen ‘Het Paradijs’ in Haren. Het wijkje is enkele jaren geleden opgeleverd en volledig bewoond. Het is een hechte kinderrijke buurt. Al vrij snel na de oplevering hebben inwoners bij de gemeente aan de bel getrokken vanwege het gemis van een speeltuintje in de wijk. Dit heeft niet tot een oplossing geleid.

Inwoners hebben vervolgens samen het initiatief genomen om een trampoline en speelhuisje aan de rand van een wadi / grasveldje te plaatsen. De speeltoestellen worden door de buurtbewoners zelf onderhouden, ouders houden toezicht op hun spelende (kleine) kinderen en de plek is inmiddels een ontmoetingsplaats voor de buurt geworden. De gemeente Oss heeft aangekondigd dat de speeltoestellen deze week verwijderd moeten worden en dreigt met handhaving. De SP-raadslid Bas van der Voort heeft hierover vragen gesteld.

U bent hier