h

Oss krijgt Nelson Mandela plein of straat

19 december 2013

Oss krijgt Nelson Mandela plein of straat

mandelaOss krijgt binnenkort een plein of straat die vernoemd gaat worden naar Nelson Mandela. De SP heeft hiervoor vanavond, samen met PvdA en GroenLinks, een motie ingediend die de steun kreeg van de voltallige gemeenteraad. Normaal bemoeit de gemeenteraad zich niet met straatnamen maar voor deze bijzondere man werd een uitzondering gemaakt.

SP-woordvoerder Paul Peters gaf aan dat wat hem betreft er een aansprekende plek gevonden zou moet worden op het te ontwikkelen terrein van de Talentencampus. Een plek waar jongeren, sport en onderwijs bij elkaar komen. Nelson Mandela was iemand die juist ook die drie dingen van groot belang vond. Een meerderheid van de raad stond ook achter dit idee om op die plek de naam van Mandela te vereeuwigen.

U bent hier