h

Gouden Tomaat voor Paul Peters

16 december 2013

Gouden Tomaat voor Paul Peters

Paul/Jan
De Gouden Tomaat is vrijdagavond tijdens het Mandela-Festival in Oss uitgereikt aan Paul Peters. Dit is de hoogste onderscheiding binnen de SP en is nog slechts weinigen ten deel zijn gevallen. Paul Peters ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange bijdrage aan de SP.
Jan Marijnissen reikte de Gouden Tomaat uit met het uitspreken van de volgende woorden:

Dames en Heren,

Vanavond houden wij onze Tribute to Nelson Mandela. Maar ik wil nóg een eerbetoon brengen. Een eerbetoon aan de man die aan de wieg gestaan heeft van de talloze Mandela Festivals die we georganiseerd hebben, ook die van vanavond;
Een eerbetoon aan de man die zoveel voor de Osse gemeenschap betekent, als organisatieman en voorzitter van de SP-afdeling, als raadslid en als fractievoorzitter;
Een eerbetoon aan de man die een onmisbare bijdrage heeft geleverd aan de professionalisering van de landelijke SP door zijn organisatietalent, zijn creativiteit en zijn vermogen mensen te inspireren en te binden;
Een eerbetoon aan de man die belangrijke nieuwe initiatieven mogelijk heeft gemaakt, zoals de jaarlijkse Tribuneloop, cultuurmanifestatie Het Vierde Beeld en politiek café Zout;
Een eerbetoon aan de man waarmee ik – samen met zoveel anderen - nu al meer dan veertig jaar zeer nauw heb mogen samenwerken; een goed en fijn mens!
Een eerbetoon aan de man waarvan ik weet dat ie zich op een avond als deze omringd weet met de mensen die hem het liefst zijn.
Daarom is vandaag de hoogste onderscheiding die de SP kent, de Gouden Tomaat, voor de man die hem meer dan iemand anders verdiend heeft…. Dames en Heren, mag ik een geweldig en warm applaus voor….Paul Peters.

U bent hier