h

Einde stadsdienst Oss

21 december 2013

Einde stadsdienst Oss

AAWethouder de Bruijn komt beloftes niet na!
SP raadslid Albert Arends schrok van het bericht in het Brabants Dagblad van 18-12-2013 dat het afgelopen is met de stadsdienst in Oss. Na in de commissie meerdere malen hierover vragen te hebben gesteld aan de verantwoordelijk wethouder de Bruijn en verzocht om zo snel mogelijk een avond te organiseren met alle belanghebbenden, hetgeen de wethouder toezegde, valt dit bericht koud op het dak.

Natuurlijk moeten er geen lege bussen rijden in Oss. Maar we hadden een kans gehad om de laatste twee busdiensten in Oss te kunnen behouden, als deze wethouder het achterste van haar tong had laten zien en volop was gegaan voor het behoud hiervan. Nee, ze heeft alles voor zoete koek geslikt met dit tot gevolg.

Bij de laatste behandeling heeft wethouder de Bruijn (VVD) nog toegezegd dat de gemeente onderzoek gaat doen naar de bezettingsgraad van de laatste twee stadsdiensten. De gemeente zou dan vergelijkingsmateriaal hebben. Met toeval hoorde raadslid Arends vorige week dat dit allemaal nog moest gebeuren. Helaas, het hoeft niet meer, het besluit is al gevallen. Wethouder de Bruijn reageerde : "ik had dit wel verwacht".

Uitgerekend in de wijk Ruwaard, waar het aantal ouderen het hoogst is van heel Oss wordt het moeilijk om naar het centrum te komen. Was het niet het centrum dat zo zit te springen om winkelend publiek?
Maar als je de mensen de mogelijkheid ontneemt is het water naar de zee dragen. Wethouder de Bruijn zegt zaken toe maar komt ze niet na.

U bent hier