h

Blijverslening voor ouderen die langer thuis willen wonen

19 december 2015

Blijverslening voor ouderen die langer thuis willen wonen

Ouderen die langer thuis willen blijven wonen kunnen voortaan een beroep doen op een 'blijverslening'. Dit heeft de SP voorgesteld afgelopen raadsvergadering.

De blijverslening is bedoeld voor ouderen om aanpassingen aan hun eigen huis zoals bv een inloopdouche of  slaapkamer op de begane grond levensloopbestendig te maken. Het gaat vaak om flinke investeringen waarvoor de ouderen vaak geen hypotheek meer krijgen.

De lening wordt door de gemeente verstrekt, het geld is afkomstig van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. Bij overlijden wordt de woning verkocht en krijgt de gemeente het geleende bedrag terug om het opnieuw in te zetten.

Zo wordt het geld dus rondgepompt.En natuurlijk levert het een besparing op omdat ouderen thuis kunnen blijven en niet naar een verzorgingshuis hoeven.

Als het aan de SP ligt, kan er vanaf begin 2016 een beroep gedaan worden op deze regeling aldus SP raadslid Marie Therese Janssen. Zij diende de motie in samen met PvdA en Beter Oss. Hij werd door de gehele raad overgenomen.

Er is een video gemaakt door D-tv. Die kunt u hier bekijken.

U bent hier