h

Huurderscomité Berghs Verzet tegen sloopplannen Mooiland opgericht

25 mei 2023

Huurderscomité Berghs Verzet tegen sloopplannen Mooiland opgericht

Tijdens een huurdersbijeenkomst  is het huurderscomité Berghs Verzet opgericht. De komende tijd zal het Berghs Verzet alles op alles zetten om sloop van de woningen te voorkomen. Het comité rekent daarbij op de steun van de bewoners. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat onze woningen blijven, aldus het comité. Wij wonen hier met veel plezier! Samen staan we sterk!

Het comité heeft de volgende doelstellingen:
1.    Onze woningen worden niet gesloopt, maar gerenoveerd en verduurzaamd.
2.    Mooiland moet stoppen met huurders persoonlijk te benaderen. Dit werkt intimiderend en mensen voelen zich onder druk gezet. Mooiland stelt het allemaal mooier voor dan het in werkelijkheid gaat zijn.
3.    Om de leefbaarheid in de wijk te behouden moet Mooiland vaste contracten aanbieden aan nieuwe huurders, dus geen tijdelijke huurcontracten.
4.    Om de doorstroming en leefbaarheid in de wijk te bevorderen dient er ook een sociaal plan te komen bij renovatie.  Als bewoners verhuizen tijdens de renovatie moeten dezelfde tegemoetkomingen voorgesteld worden als nu uit het sociaal plan.
5.    Het comité staat klaar voor de huurders in de wijk. Als de huurders vragen hebben of ze willen graag dat iemand bij een gesprek aanwezig is, zal het comité voor hen klaar staan. Het comité vertegenwoordigt de huurders in de wijk.

 

U bent hier