h

SP bespreekt uitslag enquête met BrabantWonen

2 februari 2022

SP bespreekt uitslag enquête met BrabantWonen

Foto: SP

Directeur Harrie Windmüller: “Wij zijn nog niet klaar met de renovatie. BrabantWonen staat er voor in dat alles netjes wordt gedaan en alle klachten worden opgelost in redelijkheid.” Dit is de belofte die de directeur heeft gedaan naar aanleiding van het aanbieden van de resultaten van de SP-enquête onder de ruim 200 gezinnen van de Verzetsheldenbuurt in de Schadewijk.

In januari heeft de SP de enquête gehouden. Velen gaven aan tevreden te zijn over de renovatie. Van 44 gezinnen die de enquête invulden meldden 27 gezinnen klachten te hebben.
De klachten lopen uiteen van onheuse bejegening en discriminatoire opmerkingen tot te lage vergoedingen voor schades, onvakkundig werken en onvakkundig herstel van schades, een renovatie die veel langer duurt dan afgesproken en het bestaan van onveilige situaties.
Ook vraagt men zich af of het energielabel dat BrabantWonen hanteert wel juist is. Voor renovatie was dat energielabel C wat betekent dat je huis relatie zuinig is in energieverbruik maar voor verbetering vatbaar. Na renovatie moet dat dan het zeer zuinige A worden. 
 
De SP deed de volgende aanbevelingen:
•    Verstrek snel de ongemakkenvergoeding waar mensen recht op hebben en geef reële schadevergoedingen waar schades aan de orde zijn.
•    Los in een persoonlijk gesprek met de gezinnen zo snel mogelijk met empathie de serieuze klachten op.
•    Zorg dat het werkzame personeel bij de renovatie mensen met respect behandelt.
De SP zal BrabantWonen aan haar belofte houden. Belofte maakt immers schuld.

 

U bent hier