h

SP-vragen over lijndienst 162 Lith

11 november 2014

SP-vragen over lijndienst 162 Lith

Op 14 december gaat de nieuwe dienstregeling van Arriva in. Deze lijkt een forse verslechtering van de dienstverlening te geven op het traject Oss – Lith - Maren-Kessel – Den Bosch, de huidige lijn 162. Het schijnt dat straks ’s ochtends nog maar één bus richting Oss gaat en dat ’s avonds de laatste bus om half vijf uit Oss vertrekt.

De SP maakt zich hierover grote zorgen. Als dit waar is, dan is het een forse aanslag op de leefbaarheid in dorpen als Maren-Kessel, Lith en Lithoijen. Want zonder veilig openbaar vervoer wordt het leven in deze dorpen voor gezinnen met schoolgaande kinderen een stuk lastiger. Het alternatief, fietsen, is prima in de zomer, maar niemand stuurt zijn kind in de wintermaanden graag over de eenzame donkere polderweg. Bovendien moeten scholieren uit Maren-Kessel flink omrijden, want de Gewandeweg is in het donker levensgevaarlijk voor fietsers.

De SP heeft het gevoel dat het gemeentebestuur van Oss heeft zitten slapen. Daarom wil de SP alle feiten kennen om zo snel mogelijk te kunnen bepalen wat er gedaan kan worden om deze fouten te herstellen. Liefst nog vóór 14 december. En als het huidige bestuur niet wil, dan maar met het nieuwe college dat na de verkiezingen aantreedt.

U bent hier