h

Het Levenslied in 25 jaar Het Vierde Beeld

4 juli 2024

Het Levenslied in 25 jaar Het Vierde Beeld

Foto: SP

Het cultuurevenement Het Vierde Beeld bestaat 25 jaar. Dat willen we op woensdagavond 28 augustus in het Barbarapark uitbeelden met Het Levenslied. Het levenslied heeft in onze samenleving in veel gedaanten een plek gevonden en past daarom bijzonder goed in de programmering van Het Vierde Beeld.

De meeste mensen denken bij het levenslied in eerste instantie aan de smartlap, maar er zijn zoveel meer muziekstijlen die het levenslied in zich dragen. In de country worden de meest dramatische verhalen vertolkt. Onze Brabantse cultuur heeft veel levensliederen voortgebracht. In de categorie strijdliederen kennen we strijdbare vertolkingen. En wat te denken van de Portugese Fado.

De Osse Smartlappers treden als de vertolkers van de smartlap op. Recent trokken ze in de Lievekamp nog een volle zaal.
Bjorn van der Doelen heeft menigmaal het Brabantse volksleven bezongen, denk aan zijn ode aan zijn Moederke.
Paul Verschuur en Jos van Oorschot bezingen het leven in het Maasland en het drama van Donker Oss.
Paul Wilbers, de oud-burgemeester van Beek-Ubbergen die in Zout regelmatig de zaal plat kreeg, verhaalt in een column het leven van een tiener in de jaren 60.
Fadopelos, in 2020 winnaar van de SBS6 battle “We Want More”, treedt op als vertolker van de Fado.
Vanavond Niet Schat brengt als afsluiting swingend een keur van levensliederen uit hun uitgebreide repertoire.

Het doel van het Vierde Beeld is om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met cultuur. Daarom is de toegang gratis. Deze keer worden als speciale gasten members van Quiet Oss ontvangen, mensen die in armoede leven. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Oss en een bijdrage van de lokale SP-afdeling. Voor degenen die het evenement met een kleine bijdrage willen steunen, wordt die mogelijkheid geboden tijdens het evenement. Een bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Het Vierde Beeld is een initiatief van de SP en is ontstaan in 1999 ter gelegenheid van 600 jaar Oss. Het is een resultaat van de samenwerking van een groep ongebonden enthousiaste vrijwilligers. Het culturele evenement heeft ieder jaar een ander thema met optredens van o.a. muzikanten, cabaretiers, schrijvers en dichters.

U bent hier