h

SP wil Zwaluwstraat open houden

20 juni 2024

SP wil Zwaluwstraat open houden

Foto: SP

In de nieuwbouwplannen voor de Schadewijk tussen de Vijversingel en de Lijsterlaan wordt voorgesteld om de Zwaluwstraat af te sluiten. In dat geval wordt  de Leeuwerikstraat dus een doodlopende weg. Geen goed idee vindt de SP. De Merelstraat wordt hierdoor ontsluitingsweg. Deze weg gaat dwars door het nieuw geplande Koekoekspark. Kinderen kunnen daar dan niet veilig spelen.

Vrachtverkeer voor bevoorrading van het wijkcentrum, de supermarkt en cafetaria zal via de Merelstraat de wijk in en uit moeten rijden. Daarbij komen er meer bewoners dan nu in de nieuwe wijk. Het ‘gewone’ verkeer zal dus ook toenemen.

De SP pleit ervoor om de Zwaluwstraat als eenrichtingsweg te behouden. De Leeuwerikstraat wordt dan geen doodlopende straat. Zo kan het verkeer buiten de wijk om geleid worden in plaats van dwars door de wijk en door het nieuwe park.

Adrie Geerts zal namens de SP in de gemeenteraad van donderdag 27 juni een amendement indienen om de Zwaluwstraat open te houden.

 

U bent hier