h

Karakteristiek Vogelwijkje van de Delftse school moet behouden blijven

14 juni 2024

Karakteristiek Vogelwijkje van de Delftse school moet behouden blijven

Foto: SP

“In de jaren tachtig was het beleid in Oss: eerst besluiten en dan doordrukken.” Aldus SP-raadslid Adrie Geerts tijdens de behandeling van het bestemmingsplan Spoorlaan/Zwaluwstraat. “Waarom niet geluisterd naar de bewoners en inzetten op niet slopen maar renoveren?”

De SP kreeg steun van verschillende bewoners in de met sloop bedreigde wijk en van de landelijke Erfgoedvereniging Heemschut. Wat men wil slopen  is een “karakteristiek wijkje van de Delftse school. Vanuit duurzaamheid bekeken is het meest duurzame huis is het huis wat er al staat.”

Voorafgaand aan de bespreking in de raadscommissie lieten de bewoners van zich horen. Frank van der Vloet: “Met de sloop wordt de sociale samenhang in de wijk om zeep geholpen. Het is onbegrijpelijk dat aan de ene kant van de Lijsterlaan woningen moeten worden gesloopt terwijl aan de andere kant dezelfde woningen worden gerenoveerd.”

 

U bent hier