h

SP Kinderlintjes uitgereikt

21 november 2023

SP Kinderlintjes uitgereikt

Foto: SP

Acht kinderen hebben maandag 20 november, de dag van de Rechten van het Kind, een SP Kinderlintje ontvangen uit handen van burgemeester Wobine Buijs.
De uitreiking van de kinderlintjes is een initiatief van Lilian Marijnissen en vond deze keer voor de 17 keer plaats. Een van de ontvangers Dex, 9 jaar, zong ook nog een mooi lied dat de volle raadszaal wel kon waarderen.

De jury bestond uit:
Midas Zuiddam: voorzitter van de Jongerenraad Oss
Dan Wildeman: hoofdredacteur Dtv Nieuws
Mireille Claessens-van Lieshout: eigenaar Medifit en bestuurslid  ondernemersvereniging TIBO
Herman Tibosch: Algemeen directeur Museum Jan Cunen.

Foto: SP

Joris Seelen 15 jaar

Wij als Gesposs Jeugd Jongeren zwemmen willen heel graag Joris Seelen voordragen voor een kinderlintje. Joris is 15 jaar en al dik anderhalf jaar een zeer goede vrijwilliger binnen onze vereniging. Hij geeft elke zaterdag morgen met heel veel passie zwemles aan kinderen met een beperking. Dit doet hij dusdanig goed dat wij hem willen voordragen voor een kinderlintje.
Je komt het maar zelden tegen dat iemand van zijn leeftijd zo goed en passievol les kan geven aan kinderen met een beperking. Wij zijn dan ook zeer blij met hem als een van onze vrijwilligers. We horen graag van u als comité of hij in aanmerking komt voor deze geweldige eer.

Foto: SP

Egemen Mihmat (10 jaar) en Mohammed Kannas (11 jaar)

In maart 2023 is er voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië uit het initiatief van 2 leerlingen van obs De Nieuwe Link een inzamelingsactie begonnen. Ze hebben met de hele school voor meer dan €500 aan lege flessen opgehaald en dit is gestort op het landelijk gironummer.
Dit betreft de kinderen Egemen (groep 6) en Mohammed (groep 7). Ik vind dat ze voor dit initiatief een lintje verdienen, zo jong en zo sociaal in gedachten!

Foto: SP

Dean Geurts (10 jaar)

Dean komt al heel erg lang samen met zijn moeder bij de stichting Helpende Handen voor de nodige ondersteuning. Sinds vorig jaar komt zijn moeder met regelmaat helpen, omdat ze graag iets terug wilde doen. Dean heeft ADHD en komt altijd mee. Hij werkt ontzettend hard! Het is mooi om te zien dat hij op jonge leeftijd al iets terug wil doen en zo zijn steentje bijdraagt. Ik gun hem het lintje voor zijn harde werk die hij liefdevol doet. Hij helpt met kleding en speelgoed aannemen, uitzoeken en vooral met het sjouwwerk. Pasgeleden moesten er een hoop dozen verhuisd worden, hij zorgde ervoor dat alles op de juiste plek stond en met de sticker voorop zodat je kan zien wat erin zit.

Foto: SP

Dex Suppers (9 jaar)

Dex heeft ons laten weten dat hij graag zingt voor mensen en heeft zodoende in juni tijdens de wandel 3 daagse van Heelwijk Heesch voor de bewoners gezongen toen ze terugkwamen van de wandeling. Dat was een groot succes, hij heeft toen gelijk te kennen gegeven dat hij vaker voor de bewoners wil zingen. 2 weken geleden heeft hij daarom tijdens onze fancy fair voor contacthond Heelwijk weer opgetreden. Ook toen deed iedereen uitbundig met hem mee. Hij heeft toen ook mee de loterij gedaan en vond het geweldig iets voor de bewoners te kunnen betekenen. Ook naar bewoners van de afdeling met dementie, die soms heel dichtbij komen blijft hij lief en vriendelijk en gewoon doorzingen. Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden.

Foto: SP

Louise Elisabeth Renske Immanuel Schoffelmeer (17 jaar), TBL 5 Havo
Renske-Remmeltje Marie Theodora Schoffelmeer (14 jaar), Mondriaan 3 Havo
Elisabeth Kirsten Caroline Sarah Schoffelmeer (12 jaar),  Maasland TTO Vwo brugklas

Ik wil graag drie zussen aanmelden voor de nominatie kinderlintjes. De drie zussen zijn ongeveer 12-14-17. En alle drie doen ze vrijwilligerswerk bij Thuis in Oss. Ze helpen bij de kinderopvang en kinderactiviteiten ondanks hun drukke school- en sociale leven. De meiden verzorgen elke donderdagavond de kinderopvang bij de noodopvang. We hebben een speciale kinderruimte waar we kinderen tussen de 2-12 opvangen als de ouders taalles verzorgen. Van de meiden wordt verwacht dat ze om kunnen gaan met deze leeftijden, dat ze heel flexibel zijn, je weet nooit hoeveel kinderen er komen, dat ze met ze spelen, tekenen, knutselen, etc. Kinderen lopen in en uit, we hebben geen vaste activiteiten maar spelen in op de behoefte, er is altijd een vaste volwassen vrijwilliger aanwezig, toevallig mijn moeder. De kinderen zijn dol op de meiden, omdat ze van alles mogen kiezen, lekker kunnen spelen, stoeien, knuffelen. Het is een fijne, gezellige avond. Daarnaast verzorgen de meiden in de vakanties ook activiteiten die doorgaans door andere vrijwilligers georganiseerd worden. Ze helpen mee met alle soorten activiteiten die wij bedenken, zoals koken, verven, knutselen, buiten sporten, bamboe bouwen. Er wordt een grote flexibiliteit en verantwoordelijkheid gevraagd in een soms best pittige omgeving.

Foto: SP

Foto: SP

U bent hier