h

Fototentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ komt naar Oss

11 november 2023

Fototentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ komt naar Oss

Foto: SP

Op donderdag 16 november wordt om 11:00 uur de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend in Oss door Renske Leijten. De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Oss gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De foto’s zijn afkomstig uit het bijzondere fotoboek ‘Weggecijferd. Teruggevochten.’ waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, zijn geportretteerd.

Marie-Therese Janssen, raadslid van de SP: ‘Ook in Oss zijn gezinnen gedupeerd door het toeslagenschandaal en dit ongekend onrecht. Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het systeem zien waar zij slachtoffer van zijn geworden. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.’

De tentoonstelling zal van maandag 13 november tot vrijdag 1 december te zien zijn langs het fietspad het Heschepad tussen de plantenbakken naast het gemeentehuis.
Bij de opening van de tentoonstelling zal Renske Leijten spreken en ook fotograaf Bert Teunissen zal aanwezig zijn. Een groep mensen van Quiet Oss en Helpende Handen zal bij de opening aanwezig zijn. Iedereen die belangstelling hiervoor heeft is van harte welkom bij de opening.

Meer informatie over het fotoboek 'Weggecijferd. Teruggevochten'
www.sp.nl/weggecijferd-teruggevochten

 

U bent hier