h

Hoe verder met gedupeerden na faillissement Ralpo?

16 oktober 2023

Hoe verder met gedupeerden na faillissement Ralpo?

Foto: Brett Jordan / Unsplash.com

Onlangs is glaszettersbedrijf Ralpo failliet gegaan. De kans is groot dat cliënten, die aanbetalingen hadden gedaan, naar hun geld kunnen fluiten.
SP-raadslid Jelle van der Vliet: “Het is te gek voor woorden, dat de gemeente een bedrijf heeft aangeprezen, dat in het verleden al een aantal keren failliet is gegaan. Nu zitten veel gedupeerden met de gebakken peren!”

Vorig jaar heeft de Gemeente Oss samen met het Regionaal Energieloket een grootschalige glasactie opgezet waarbij huiseigenaren in Oss gestimuleerd werden om HR++ ramen te laten plaatsen. Daarbij werd het glaszettersbedrijf Ralpo door de gemeente aangeprezen. Afgelopen week hebben wij uit de media vernomen dat glaszetter Ralpo failliet is gegaan. In de afgelopen jaren is Ralpo door de Gemeente Oss meermaals als een ‘goed’ glaszettersbedrijf aangeprezen voor het plaatsen van dubbelglas. In de verspreide brochure staat dat Ralpo een deskundig en ervaren bedrijf is dat al jaren actief is in de branche. Inmiddels is het bedrijf failliet en blijven klanten gedupeerd achter. Dit baart de SP zorgen. Daarom heeft de SP vragen gesteld aan het college hoe het nu verder moet met de gedupeerden.

 

U bent hier