h

Prinsjesdagprotest tegen bezuinigingen en voor belasten rijken en recordwinsten

8 september 2023

Prinsjesdagprotest tegen bezuinigingen en voor belasten rijken en recordwinsten

Foto: SP

De SP in Oss gaat met bewoners op 17 september naar het PrinsjesdagProtest in Den Haag. De partij is de afgelopen zomermaanden met duizenden mensen in gesprek gegaan over de hoge prijzen van de boodschappen en het levensonderhoud. Met name de stijgende kosten van de zorg, huur, energie, brandstof en openbaar vervoer waren onderwerp van gesprek. Het doel van het protest is om de stijgende prijzen te stoppen en geplande bezuinigingen op de zorg, de huren en het onderwijs van tafel te krijgen.

Om dit mogelijk te maken, wil de SP een eerlijke bijdrage van grote vermogens en recordwinsten van bedrijven via de belastingen opeisen. Het podiumprogramma bevat bijdrages van huurders en woningzoekenden, zorgverleners en cliënten, internationale gasten en de vakbond. Lilian Marijnissen presenteert en sluit het programma met een toespraak af. De SP zet voor alle geïnteresseerden vanuit het hele land gratis bussen in. Aanmelden kan via oss@sp.nl  Of telefonisch: 06-18305838

SP-voorzitter Henk van Gerven: “De kosten in levensonderhoud stijgen voor mensen al jaren. Tegelijkertijd maken grote bedrijven recordwinsten en kondigt politiek Den Haag alweer bezuinigingen aan. Er moet gebroken worden met de afbraak- en bezuinigingspolitiek. We moeten het land nu samen gaan opbouwen. Daarvoor moeten wij het eerlijke deel van grote vermogens en grote bedrijven opeisen.”

Het protest staat ook in het teken van de aankomende verkiezingen op 22 november, maar heeft ook een urgentere aanleiding. Henk van Gerven: “De verkiezingen in november gaan over de toekomst van ons land. Maar bij veel mensen staat het water aan de lippen. Daarom moet er dit jaar nog ingegrepen worden.”

De bus vertrekt uit Oss vanaf het parkeerterrein achter het gemeentehuis op zondag 17 september.
Verzamelen om 10:30 uur. We verwachten rond 17:00 terug te zijn.

 

U bent hier