h

BrabantZorg stopt met Hulp bij Huishoudelijke Verzorging

1 september 2023

BrabantZorg stopt met Hulp bij Huishoudelijke Verzorging

Foto: SP

De SP is geschokt en vindt het onbegrijpelijk. De SP hier daarom stelt vragen over aan de wethouder. Raadslid Marie-Therese Janssen: “Het betekent dat er vele gezinnen zonder hun vertrouwde HHV-medewerker komen te zitten. Medewerkers die vaak jarenlang in gezinnen hebben gewerkt en daarmee een band hebben opgebouwd.” Triest voor de cliënten maar ook zeer triest voor de medewerkers.

Voor een aantal medewerkers zal dit de tweede keer zijn dat zij op deze manier hun mooie werk verliezen. Immers na het faillissement van Pantein/Vivent in 2015 is een aantal HHV medewerkers bij Brabant Zorg gaan werken. Het werk van hulp bij het huishouden is voor veel cliënten een zeer waardevol n moment in de week. De waardering van cliënten over deze zorg is altijd erg hoog geweest. Een fijn moment en fijne hulp in het vaak eenzame leven van de cliënten. Voor personeel en cliënten vindt de SP de beslissing daarom onbegrijpelijk.

U bent hier