h

Openbare lezing Sjaak van Dorst over geschiedenis landbouw

15 juni 2023

Openbare lezing Sjaak van Dorst over geschiedenis landbouw

Foto: SP

Maandagavond 26 juni is er een openbare bijeenkomst in het SP-partijkantoor. Het thema is de ontwikkeling van de landbouw na de Tweede Wereldoorlog. De lezing wordt gegeven door Sjaak van Dorst, oud-huisarts en thans straatdokter in Oss.

Sjaak is zelf van boeren afkomst. Hij groeide op in Haren. Zijn lezing gaat over hoe het agrarisch leven sinds de Tweede Wereldoorlog is veranderd. Hij neemt daarbij als voorbeeld de verhalen over zijn familie en zijn jeugd. Hij laat zien hoe het dorp Haren veranderde. Wat de invloed was van de rooms katholieke kerk en de tradities en rituelen zoals de processies.
Boeiend is ook het ontstaan van de mechanisatie, de eerste melkmachine, de tractor en het verdwijnen van het trekpaard. Interessant is wat hij laat zien over de rol van de boerin, haar rol op de boerderij, over het inmaken van groenten en fruit. Hij laat zien hoe het gezin waarin hij opgroeide, functioneerde binnen het boerenbedrijf, waar iedereen zijn taak had.
Datum: Maandag 26 juni
Tijd: 20:00 uur. Inloop vanaf 19:45 uur
Plaats: Linkensweg 40-A in Oss
Toegang is gratis. Ook voor niet-leden.
Opgeven hoeft niet maar is fijn voor de organisatie. Wij zorgen dat koffie en thee klaar staan. Opgeven via oss@sp.nl

U bent hier