h

SP wil geen paniekvoetbal in Ravenstein

10 mei 2023

SP wil geen paniekvoetbal in Ravenstein

Foto: SP

Eindelijk zijn er serieuze bouwplannen voor Ravenstein. De SP steunt de plannen van harte. Het betekent wel dat de voetbalclub op termijn moet verhuizen. In februari 2022 is door wethouder Den Brok aangekondigd dat een nieuwe locatie voor de sportactiviteiten wordt gezocht. Vervolgens is een jaar lang niets gedaan. En nu speelt hij plotseling een potje paniekvoetbal. De hele voetbalclub zou al in 2025 moeten verhuizen naar Demen. De SP vindt paniekvoetbal niet nodig en niet gewenst.

Daarom stelt de SP voor de verplichte verhuizing te schrappen uit het besluit van de gemeenteraad.
Op 16 februari vorig jaar hebben wethouders Den Brok en Van Geffen een brief gestuurd naar de voetbalclub waarin stond beschreven hoe sportcomplex Den Ong geleidelijk zou worden volgebouwd, waarbij een deel van de velden benut zou kunnen worden tot een nieuwe locatie was gevonden. Ondertussen zou ook naar zo’n nieuwe locatie worden gezocht middels een haalbaarheidsonderzoek. Vervolgens heeft de gemeente een jaar lang niets gedaan. En nu is er paniek want de provincie wil alleen instemmen met de plannen wanneer zeker is dat de voetbalvereniging gaat verhuizen. Het feit dat de gemeente een jaar lang niets heeft gedaan wekt kennelijk geen vertrouwen in Den Bosch. Maar voetballend Ravenstein hoeft daar toch niet de dupe van te worden? Vertrouwen win je door aan de slag te gaan en je afspraken na te komen.

Een tijdelijke verhuizing van een deel van het voetballen naar Onder d’n Plag in Demen is noodzakelijk. Deels gebeurt dit al. Maar alles verplaatsen naar Demen is voor de SP een brug te ver. Veldsporten zijn belangrijk voor de gezondheid en moeten daarom laagdrempelig toegankelijk zijn, liefst per fiets of te voet, vooral ook voor kinderen. Die moeten daarom gewoon in Ravenstein kunnen blijven trainen en spelen. Volgens het scenario dat wethouder Den Brok in 2022 heeft geschetst kan dat. Nu is het zaak om daaraan vast te houden.
Om dit te bereiken gaar de SP op 11 mei in de gemeenteraad bijgevoegd wijzigingsvoorstel indienen.

 

U bent hier