h

Huurderscomité tegen sloopplannen Mooiland in oprichting

9 mei 2023

Huurderscomité tegen sloopplannen Mooiland in oprichting

Foto: SP

Een ruime meerderheid van de aanwezige huurders stemde voor het oprichten van een huurderscomité. Dat was het resultaat van een drukbezochte SP-bijeenkomst in de Berchplaets in Berghem naar aanleiding van de sloopplannen van woningcorporatie Mooiland.

Raadslid Marie-France van Oorsouw presenteerde de resultaten van de enquête die de SP onder de huurders heeft gehouden. 70% van de huurders is niet voor sloop maar voor het opknappen en verduurzamen van hun woningen. Vele huurders wonen al tientallen jaren naar tevredenheid in de Parlevlietstraat, Nelissenstraat, Bernardstraat en Broersstraat. En ze hebben van hun huurwoning hun eigen paleisje gemaakt.  
De sloopplannen van Mooiland voelen als erg oneerlijk. Waarom zouden deze huurders de rekening moeten betalen vanwege het feit dat in Oss maar ook in Berghem de afgelopen jaren veel te weinig nieuwe sociale huurwoningen zijn gebouwd?

 

U bent hier