h

Open dagen in nieuw Zorgbuurthuis

20 maart 2023

Open dagen in nieuw Zorgbuurthuis

Foto: SP

In het weekend van 18 en 19 maart waren er open dagen in het nieuwe Zorgbuurthuis ’t Hageltje aan de Hagelkruisstraat in de Schadewijk. Veel belangstellenden uit de omgeving kwamen een kijkje nemen in de prachtig verbouwde voormalige school.
“Wat is het hier lekker licht. Wat een mooie ruimtes en alles up-to-date.” Veel lovende reacties kwamen er van de bezoekers van de open dagen. Het Zorgbuurthuis is een plek waar ouderen in hun eigen vertrouwde buurt kunnen wonen, een kleinschalig, betaalbaar project.

Er zijn 15 appartementen gerealiseerd, deels eenpersoons, deels tweepersoons. Én er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte, waar  bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waar dagbesteding plaatsvindt en waar ook buurtbewoners welkom zijn.

Foto: SP

Het Zorgbuurthuis is een initiatief van de SP. Lilian Marijnissen heeft dit idee in 2018 in Den Haag aangekondigd. In Oss hebben Marie-Therese Janssen en Jan van Kreij, beiden raadslid van de SP, dit idee handen en voeten gegeven. Ze deden dit samen met het vastgoedbedrijf Patrimonium van Ton Kemkens, Thuiszorgorganisatie Interzorg, de gemeente Oss en vrijwilligers uit de buurt. Na drie jaar hard werken is het pand nu klaar om de bewoners te ontvangen.

Het Zorgbuurthuis is in eerste instantie bedoeld voor de oudere bewoners uit de Schadewijk. Een kleine of wat grotere zorgvraag is geen bezwaar. Maar ook senioren uit andere delen van Oss die belangstelling hebben om hier te komen wonen, kunnen een aanvraag indienen. Zij kunnen hierover contact opnemen met Marie-Therese Janssen. Tel 06-30034616.

U bent hier