h

SP wil versoepeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen

1 februari 2023

SP wil versoepeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Foto: Christian Dubovan / unsplash

Je kunt bij de gemeente kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen aanvragen als je inkomen gelijk of lager is dan een bijstandsuitkering. Als je inkomen hoger is mag de gemeente geen kwijtschelding verlenen. Ouderen die alleen een AOW uitkering hebben en geen pensioen krijgen per maand maar een paar tientjes meer dan een bijstandsuitkering.

Zij kwamen tot voor kort niet in aanmerking voor kwijtschelding, maar de gemeente mag dat sinds vorig jaar veranderen. Oss heeft dat tot nu toe niet geregeld. Daarom doet de SP in de eerstvolgende raadsvergadering het voorstel om dat alsnog in te voeren. Tegelijkertijd wil de SP het mogelijk maken dat jonge gezinnen met een laag inkomen de kosten voor kinderopvang mogen aftrekken van hun inkomen. Daarmee komen ook deze gezinnen eerder in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen.

U bent hier