h

Minister weigert zich in te zetten voor behoud Osse huisartsenpost

18 januari 2023

Minister weigert zich in te zetten voor behoud Osse huisartsenpost

Foto: SP

De minister heeft de kamervragen van SP-kamerlid Maarten Hijink beantwoord. Hij is niet bereid zich in te spannen om de huisartsenpost voor Oss te behouden. Raadslid Marie-Therese Janssen: “De minister verschuilt zich achter zakelijke discutabele argumenten van de huisartsenpost om de huisartsenpost te sluiten. Oss wordt een stad met 100.000 inwoners. En we zien een flinke stijging van patiënten op de huisartsenpost. Per weekenddag op dit moment 60 tot 70 patiënten. Hoeveel personeel moet erbij komen om de huisartsenpost open te houden dat is onze vraag.”

Financiële argumenten lijken doorslaggevend om de huisartsenpost te sluiten. “En de rekening wordt gelegd bij die moeder die met haar doodzieke kind naar Uden moet reizen in plaats van de huisartsenpost om de hoek,” aldus Marie-Therese Janssen. Haar standpunt is duidelijk: “De huisartsenpost moet blijven!”

De antwoorden van de minister leest u hier.

U bent hier