h

SP op de bres voor huurders ERESM

30 september 2022

SP op de bres voor huurders ERESM

Foto: SP

Huurders van 96 woningen in de Van Anrooij- en Wagenaarstraat hebben bij de SP aan de bel getrokken. Zij betalen zich scheel aan torenhoge energierekeningen en wonen desondanks in de kou. Het tocht, de schimmel staat op de muren, onderhoud wordt niet uitgevoerd, en klachten over lekkages worden bijvoorbeeld pas maanden later in behandeling genomen.

Sinds de buitenlandse investeerder ERESM de woningen heeft overgenomen, is dit is alleen nog maar verergerd. Als klap op de vuurpeil wil ERESM nu ook de huren nog verhogen. Dit kan natuurlijk niet door de beugel, vinden zowel de huurders als de SP. Daarom zijn de huurders samen met de SP in actie gekomen.

Een klein succesje is er al: na aandringen van de SP en de huurders heeft de wethouder gisteren toegezegd ERESM namens de gemeente binnen 2 weken aan te spreken op het wangedrag en aan te sturen op snelle verbetering.

De SP blijft samen met de huurders actie voeren voor hun recht om deze woningen beter en betaalbaarder te maken.

U bent hier