h

SP op de bres voor historische gevel Kazernestraat

6 september 2022

SP op de bres voor historische gevel Kazernestraat

Foto: SP

De SP is bezorgd over de afbrokkelende historische gevel aan de Kazernestraat. Onlangs werd Oss opgeschrikt door de brand in Cafetaria Oostwal en de Grillroom aan de Kazernestraat. Het is bemoedigend te zien dat de cafetaria al zo snel weer herbouwd en in bedrijf is, maar des te schrijnender is de aanblik van de historische gevel van de panden aan de Kazernestraat, nummers 2-4a (anno 1918).

Deze karakteristieke panden vertegenwoordigen een deel van het gebouwde erfgoed waarvan in Oss al zo veel verdwenen is, tot groot verdriet van velen. Het is dan ook pijnlijk te constateren dat deze panden niet met gezwinde spoed weer worden opgebouwd, maar dat de gevel die na de brand nog overeind stond inmiddels al voor de helft is gesloopt. Zie bijgevoegde foto.

Marie-France van Oorsouw en Adrie Geerts, raadsleden van de SP, hebben vragen hierover aan de wethouder gesteld opdat de gevel gespaard blijft en in ere hersteld kan worden. Ook vragen ze de portefeuillehouder wat hij gaat doen om andere historische gevels in de gemeente te beschermen.

 

U bent hier