h

Meer Osse gezinnen krijgen energietoeslag

8 september 2022

Meer Osse gezinnen krijgen energietoeslag

Foto: SP

De SP is blij dat meer gezinnen aanspraak kunnen maken op de energietoeslag. Marie-Therese Janssen, raadslid van de SP: 'Wat fijn dat het college het advies van de SP heeft overgenomen om ruim 900 gezinnen de energietoeslag van 1300 euro toe te kennen".

De toeslag is hard nodig. Er zijn veel financiële problemen onder de Ossenaren door de enorm gestegen energierekening en de steeds maar duurder wordende boodschappen. De SP pleit al heel lang voor een structurele verhoging  van het armoedebeleid naar 130% van de bijstandsnorm. Vooral in deze tijd, waarin zelfs mensen met een baan een beroep moeten doen op de voedselbank en andere voorzieningen die mensen ondersteunendie met armoede te maken hebben.

 

U bent hier