h

BrabantWonen overstag, huurder krijgt schadevergoeding voor vochtdoorslag woning

5 september 2022

BrabantWonen overstag, huurder krijgt schadevergoeding voor vochtdoorslag woning

Foto: SP

Vanaf februari 2022 zijn Jo van Dijk en Jan van der Doelen bezig geweest met een schade aan de binnenmuren van een woning van BrabantWonen. De schade werd veroorzaakt doordat een buitengevel vocht doorgaf aan de binnenmuren van de woning.

De verzekering van de huurder wilde de schade terecht niet betalen, omdat ze vond dat de schade veroorzaakt werd door slecht onderhoud van de verhuurder. De oorzaak van de schade werd hersteld de muur werd open gekapt opnieuw geïsoleerd en de muur geïmpregneerd. divers brieven mails en gesprekken enzovoorts mochten niet baten. Uiteindelijk hebben we een protest brief naar het bestuur gestuurd als laatste waarschuwing en anders zouden we naar de huurcommissie gaan. Een laatste gesprek met een juriste van Brabant Wonen stelde ons in het gelijk. De bewoner blij. Schilder- en behangwerk aan de woning wordt op kosten van Brabant Wonen hersteld.

U bent hier